Turneja
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.4°C
Vrijeme za 28.11.2023.
28.11.2023. Danas
Max. 12°C Min. 9°C
Vrijeme za 29.11.2023.
29.11.2023. Sri
Max. 13°C Min. 7°C
Vrijeme za 30.11.2023.
30.11.2023. Cet
Max. 16°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9640
GBP
GBP
0,86671
USD
USD
1,0951
Turneja
20.09.2023 | Obavijesti
KORISNO ZA GRAĐANE

Turneja "Dobra energija" sutra u Dubrovniku: Saznajte sve o solarnim elektranama za kućanstva

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Turneja svim zainteresiranim građanima Dubrovnika donosi prilike za besplatno informiranje o solarnoj energiji za kućanstva.

Grad Dubrovnik će u četvrtak, 21. rujna, ugostiti turneju Dobra energija, kampanju kojom Zelena energetska zadruga (ZEZ) potiče solarnu energiju u vlasništvu građana. Turneja svim zainteresiranim građanima Dubrovnika donosi prilike za besplatno informiranje o solarnoj energiji za kućanstva.

 

Ovo će za građane ujedno biti prilika za saznati više o aktualnom Javnom pozivu Grada Dubrovnika za sufinanciranje projektne dokumentacije solarnih elektrana za obiteljske kuće koji je otvoren do početka listopada.

 

Turneja Dobra energija u Dubrovniku će se održati 21. rujna prema sljedećem rasporedu:

 

Sunčani dnevni boravak - od 10 sati, ispred Studentskog doma Dubrovnik, Ulica Marka Marojce 2B

 

Mjesto za informiranje na kojem će građani, uz besplatnu solarnu kavu, moći upoznati sve komponente male solarne elektrane, upoznati se s digitalnim tečajem Solarna pismenost te napraviti okvirni izračun investicije u vlastitu solarnu elektranu.

 

Predavanje “Kako do vlastite solarne elektrane?” - od 18:00 sati, Studentski dom Dubrovnik, Ulica Marka Marojce 2B

 

Informativno predavanje na kojem će građani imati priliku čuti detaljne informacije o realizaciji i korištenju solarnih elektrana - od troškova, uvjeta koje je potrebno zadovoljiti, do obračuna i učinkovitog korištenja solarne energije u kućanstvu.

 

Prijave za sudjelovanje na predavanju možete pronaći OVDJE.

 

Dubrovnik će biti deveti od jedanaest gradova koje ZEZ u sklopu ovogodišnje turneje Dobra energija obilazi do kraja studenog s ciljem da ih podrži u većem iskoraku prema solarnoj energiji koja u Hrvatskoj ima izuzetan potencijal. U svakom gradu-domaćinu turneje, ZEZ uz aktivnosti za građane održava i aktivnosti jačanja kapaciteta djelatnika gradske uprave za razvoj projekata solarne energije. U tome je poseban naglasak na solarnoj energiji u vlasništvu i/ili suvlasništvu građana, kroz planiranje mjera podrške građanima u ulaganju u solarne elektrane za obiteljske kuće i/ili razvoj projekata solarnih elektrana na javnim zgradama. Ovo je treće izdanje turneje Dobra energija kojom je ZEZ od 2020. obišao preko 30 gradova diljem Hrvatske. Nakon Dubrovnika, turneju će ugostiti još gradovi Umag i Zagreb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji