Izvanredne vijesti
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.5°C
Vrijeme za 08.04.2020.
08.04.2020. Danas
Max. 10°C Min. 10°C
Vrijeme za 09.04.2020.
09.04.2020. Cet
Max. 20°C Min. 8°C
Vrijeme za 10.04.2020.
10.04.2020. Pet
Max. 21°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,226739
GBP
GBP
8,656664
USD
USD
7,021135
EUR
EUR
7,625655
Mate Bulić pjeva na neumskoj večeri u Dubrovniku
13.11.2019 | Obavijesti
POZVANI SU SVI ČLANOVI I PRIJATELJI

Mate Bulić pjeva na neumskoj večeri u Dubrovniku

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević
Nekoliko kulturnih i zabavnih događanja organizira Zavičajna udruga Neum u Dubrovniku, evo programa

U narednim danima Zavičajna udruga Neum organizira nekoliko zanimljivih programa, te samim tim poziva na njih svoje članove i prijatelje.

 

Niz događanja započinje Svetom Misom koju će predvoditi pater Vinko Maslać, u nedjelju 17. studenog s početkom u 19. sati u crkvi Sv. Petra na Boninovu, namijenjenoj za pokojne iz župa Neum, Gradac, Hutovo i Hrasno, te sjećanjem na žrtve Vukovara. 

 

Zavičajna udruga - logo.jpg

 

Naredno vrijedno događanje u organizaciji ove udruge je predstavljanje dvije knjige, koje će se održati u četvrtak, 21. studenog s početkom u 19 sati u zgradi Općine Župa dubrovačka. Nakon Dubrovnika, ta večer će se i u Župi predstaviti nova vrijedna i značajna knjiga Stanislava Vukorepa „Sjahali kićeni svatovi“, o kojoj će uz autora govoriti doc. dr. sc. Marinko Marić, Vesna Papac Slobođan i prof Ivan Kukrika, te nova knjiga pjesnikinje Vesne Papac Slobođan „Na izvoru lijeka“ o kojoj će uz autoricu govoriti prof Luka Šimunović i Stanislav Vukorep.     

 

Svakako treba napomenuti uz ovo književno veče kako se u svim svojim do sada objavljenim knjigama Stanislav Vukorep iscrpno bavi istraživanjem povijesti, tradicije, navika i običaja, zapravo baštinom Južne ili Donje Hercegovine, a i puno šire, obuhvativši često i dubrovački kraj, kao što je bio slučaj sa njegovom izuzetno vrijednom i važnom knjigom „Pruge koje su život značile“. Slično je i u ovoj novoj Vukorepovoj knjizi, u kojoj je nakon godina istraživanja, bilješki i razgovora prikupio i sačuvao nekadašnje običaje i tradiciju pučkih svadbi, čime je iznova potvrdio svoj veliki osobni doprinos čuvanju tradicije i baštine kojoj je vrijedno posvetio sve svoje godine rada i istraživanja, na čemu mu svi trebamo biti iskreno zahvalni. 

 

A završni program u ovom nizu u organizaciji Zavičajne udruge Neum je možda članstvu i našim sugrađanima i najzanimljiviji, a to je nova zabavno – kulturno – folklorna večer najavljena za subotu 23. studenog s početkom u 19 sati i dalje dugo u noć, u hotelu Adriatic, a u kojoj sudjeluju Mate Bulić i KUD Neum.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji