Vozači, oprez! Olujni vjetar zatvorio pojedine ceste i brodske linije
Izvanredne vijesti
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
17.8°C
Vrijeme za 13.05.2021.
13.05.2021. Danas
Max. 18°C Min. 14°C
Vrijeme za 14.05.2021.
14.05.2021. Pet
Max. 18°C Min. 14°C
Vrijeme za 15.05.2021.
15.05.2021. Sub
Max. 17°C Min. 13°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,867221
GBP
GBP
8,775449
USD
USD
6,206813
EUR
EUR
7,531968
Vozači, oprez! Olujni vjetar zatvorio pojedine ceste i brodske linije
21.11.2020 | Obavijesti
PROMET

Vozači, oprez! Olujni vjetar zatvorio pojedine ceste i brodske linije

Autor: Libero Portal
Foto: Libero portal
Vozi se po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima. Mogući su odroni

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su pojedine ceste prema moru i brodske linije, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

 

Zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina); autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvora Delnice i čvora Kikovica; Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most i most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

 

Samo za osobna vozila otvorene su: Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; lokalna cesta LC58107 Križišće-Kraljevica.

 

Na državnoj cesti DC1 između Vaganca i Ondića zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, dionici DC1 brze ceste Klis Grlo-rotor Bilice i autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina).

 

Na Krčkom most zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom, prenosi N1.

 

Vozi se po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 

Zbog snijega na kolniku zimski su uvjeti na dionici državne ceste DC218 Donji Lapac-Bjelopolje. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

 

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: za splitsko okružje - katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split; Jelsa-Bol-Split,Vis-Split, Korčula-Hvar-Split, trajektne linije Ubli-Vela Luka -Split, Sumartin - Makarska, Sućuraj - Drvenik, a na trajektnoj liniji 606 6 trajekt plovi bez pristajanja u Drveniku Malom.

 

Na riječkom okružju u prekidu je brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka i trajektne linije Lopar - Valbiska, Prizna- Žigljen, Porozina - Brestova i Stinica-Mišnjak.

 

U zadarskom okružje u prekidu su katamaranska linija 9403 Ist - Zapuntel - Brgulje - Molat - Zadar bez pristajanja u luci Zapuntel.

 

Zbog loših vremenskih uvjeta neće ploviti brzobrodska linija 9141 Pula-Zadar. U nedjelju će ploviti na liniji Pula-Zadar-Pula.

 

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji