povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
16.0°C
Vrijeme za 25.10.2020.
25.10.2020. Danas
Max. 14°C Min. 14°C
Vrijeme za 26.10.2020.
26.10.2020. Pon
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 27.10.2020.
27.10.2020. Uto
Max. 19°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,068037
GBP
GBP
8,364208
USD
USD
6,391424
EUR
EUR
7,571281
HTZ i Ministarstvo turizma izdali upute za vlasnike kuća i apartmana za odmor
26.03.2020 | Obavijesti
ZBOG KORONAVIRUSA

HTZ i Ministarstvo turizma izdali upute za vlasnike kuća i apartmana za odmor

Autor: Libero Portal
Foto: Libero portal
Registracija u eVisitor sustav je prilagođena za dvije kategorije obveznika, a odnosi se na nove korisnike kuća za odmor i stanovnike općina ili gradova koji primaju goste.

Zbog izvanredne situacije u vezi koronavirusa, registracija u eVisitor sustav je prilagođena za dvije kategorije obveznika, a odnosi se na nove korisnike kuća za odmor i stanovnike općina ili gradova koji primaju goste.

 

Iznimno, do normalizacije situacije, nije potrebno osobno dolaziti u ured turističke zajednice za potrebe registracije u eVisitor sustav, stoji u priopćenju koje su objavili Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

 


Prvu registraciju je moguće obaviti na dva načina. Obveznik može svojoj nadležnoj turističkoj zajednici poslati zahtjev za registraciju u eVisitor sustav sve potrebne dokumentacije putem emaila. Dokumentacija koja je potrebna za registraciju se može skenirati ili slikati. Potrebna dokumentacija koju vlasnik mora imati je kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga ili katastra, rješenje o nasljeđivanju ili slično, a za stanovnike općina ili grada – osobna iskaznica (podaci koji moraju biti vidljivi su ime, prezime, OIB i adresa prebivališta). Kada turistička zajednica povratno javi obvezniku da je registriran, obveznik se može prijaviti u eVisitor sustav putem NIAS-a (eGrađani).

 


Isto tako, obveznik može svojoj nadležnoj turističkoj zajednici poslati zahtjev za registraciju u eVisitor sustav sve potrebne dokumentacije putem emaila. Dokumentacija koja je potrebna za registraciju se može skenirati ili slikati. Potrebna dokumentacija za vlasnika je kupoprodajni ugovor, izvadak iz zemljišnih knjiga ili katastra, rješenje o nasljeđivanju ili slično, a za stanovnike općine ili grada – osobna iskaznica (podaci koji moraju biti vidljivi su ime, prezime, OIB i adresa prebivališta)

 

Više pročitajte OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji