Za prste polizati! U novim Pjatancama za vikend spravljamo musaku, evo kako!
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
24.7°C
Vrijeme za 15.10.2024.
15.10.2024. Danas
Max. 22°C Min. 17°C
Vrijeme za 16.10.2024.
16.10.2024. Sri
Max. 24°C Min. 18°C
Vrijeme za 17.10.2024.
17.10.2024. Cet
Max. 24°C Min. 19°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,940900
GBP
GBP
0,836650
USD
USD
1,091500
Za prste polizati! U novim Pjatancama za vikend spravljamo musaku, evo kako!
25.01.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA

Za prste polizati! U novim Pjatancama za vikend spravljamo musaku, evo kako!

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Napravite musaku na malo drukčiji način po receptu naše Katije Guljelmović

Video

Sastojci za 6 osoba

1,2 kg patata 

800 g mljevenog mesa

Glavica luka 

Česan i petrusin

Maslinovo uje

 sol,papar

1 balančana

100 g pancete na tanke fete

Pola litre vrhnja za kuhanje

4 jaja

 

U posudu staviti kuhati patate u kori. Kad su skoro gotove, provat pantarulom, prerezat ih na po centa debele fete.

 

U drugu posudu stavite mljeveno meso koje ćete dinstati na jednoj glavici luka sitno sjeckanoj. Potom dodajte sol i papar te česan i petrusin koji ste samjeli u malo maslinovog ulja. Sve dobro izmiješajte. Isprigat balančane.

 

Duboku rostijeru ili vatrostalnu posudu premažite s malo ula i stavite red patata. Potom ide red mesa, zatim balančane pa panceta, opet meso i završit s patatama. Musaku pecite 20 minuta na 200 stupnjeva dok ne počne rumeniti. Izvaditi i zaliti s 4 jaja i pola litre vrhnja za kuhanje i zapeći jos deset minuta na jače. Uslast!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji