Za prste polizati! U novim Pjatancama za vikend spravljamo musaku, evo kako!
jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.8°C
Vrijeme za 23.02.2024.
23.02.2024. Danas
Max. 15°C Min. 14°C
Vrijeme za 24.02.2024.
24.02.2024. Sub
Max. 14°C Min. 12°C
Vrijeme za 25.02.2024.
25.02.2024. Ned
Max. 13°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,953500
GBP
GBP
0,856250
USD
USD
1,084400
Za prste polizati! U novim Pjatancama za vikend spravljamo musaku, evo kako!
25.01.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA

Za prste polizati! U novim Pjatancama za vikend spravljamo musaku, evo kako!

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Napravite musaku na malo drukčiji način po receptu naše Katije Guljelmović

Sastojci za 6 osoba

1,2 kg patata 

800 g mljevenog mesa

Glavica luka 

Česan i petrusin

Maslinovo uje

 sol,papar

1 balančana

100 g pancete na tanke fete

Pola litre vrhnja za kuhanje

4 jaja

 

U posudu staviti kuhati patate u kori. Kad su skoro gotove, provat pantarulom, prerezat ih na po centa debele fete.

 

U drugu posudu stavite mljeveno meso koje ćete dinstati na jednoj glavici luka sitno sjeckanoj. Potom dodajte sol i papar te česan i petrusin koji ste samjeli u malo maslinovog ulja. Sve dobro izmiješajte. Isprigat balančane.

 

Duboku rostijeru ili vatrostalnu posudu premažite s malo ula i stavite red patata. Potom ide red mesa, zatim balančane pa panceta, opet meso i završit s patatama. Musaku pecite 20 minuta na 200 stupnjeva dok ne počne rumeniti. Izvaditi i zaliti s 4 jaja i pola litre vrhnja za kuhanje i zapeći jos deset minuta na jače. Uslast!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji