Bezglutenska domaća pasta s pečenom mrkvom, limunom i gorgonzolom
potpuno oblačno, jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.4°C
Vrijeme za 23.02.2024.
23.02.2024. Danas
Max. 15°C Min. 14°C
Vrijeme za 24.02.2024.
24.02.2024. Sub
Max. 14°C Min. 12°C
Vrijeme za 25.02.2024.
25.02.2024. Ned
Max. 13°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,953500
GBP
GBP
0,856250
USD
USD
1,084400
Bezglutenska domaća pasta s pečenom mrkvom, limunom i gorgonzolom
18.01.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA

Bezglutenska domaća pasta s pečenom mrkvom, limunom i gorgonzolom

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Za objed probajte nešto drukčije po receptu naše Katije Guljelmović iz popularne emisije Libertas televizije Pjatance

Bezglutenska domaća pasta: 250 g muke bez glutena, 3 jaja, 2 ožice vode, 4 ožice uja.

 

Izbatiti mokre sastojke i umijesiti ih u tijesto. Ostaviti da počine po ure i učiniti rezance. Kuhati u blago posoljenoj vodi u kojoj se kuhala mrkva 5 minuta.

 

Pecena mrkva s mefom, limunovim sokom i gorgonzolom: 1 kg mrkve, sok od 1 ipo limuna, 4 ožice meda, 100 g ocijeđenih crnih maslina bez pica, 150 g gorgonzole, kim, muškatni orašćić, sol i papar, maslinovo uje.

 

Mrkvu oguliti i nasjeći na kolutove debljine do 2 cm. Staviti u teću s vodom u kojoj ćete poslije kuhati pastu. Kuhati 10 min da omekša. Vodu sačuvati, a u istoj teći ocijeđenu mrkvu začiniti sa svim začinima i malo maslinovog uja. Poklopjeno činiti 10 do 25 min. Zatim dodati izmješani sok limuna i meda sa malo uja. Preliti mrkvu i kuhati dok se mrkva ne karamelizira, cca jos deset min. Lagano izmečiti pantarulom i dodati crne masline i kuhat 5 min. Nakon toga dodati gorgonzolu i poklopiti i na to stavjati pastu koju ste skuhali. Izmješati drvenim kuhačama da se sljubi i uživati u objedu.

 

Uslast!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji