Crni bakalar
pretežno oblačno, vjetrovito
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.2°C
Vrijeme za 09.10.2024.
09.10.2024. Danas
Max. 20°C Min. 17°C
Vrijeme za 10.10.2024.
10.10.2024. Cet
Max. 23°C Min. 19°C
Vrijeme za 11.10.2024.
11.10.2024. Pet
Max. 22°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,941000
GBP
GBP
0,837780
USD
USD
1,098200
Crni bakalar
25.04.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA

Crni bakalar

Autor: Libero Portal
Foto: Libero Portal
U novim Pjatancama za vikend spravljamo jedno lijepo konkretno jelo - evo kako ga možete spraviti doma!

Sastojci:

 

- 400 g crnog bakalara

- 500 g krumpira

- veća glavica luka

- režanj češnjaka

- stručak petrusina

- žlice koncentrata rajčice

- 100 ml bijelog vina

- 500 ml vode

- sol

- papar, po ukusu

- nekoliko listova lovora

- 10-ak crnih pečenih maslina

- nekoliko sušenih rajčica

 

Priprema:

 

Ogulite i narežite luk i krumpir na ploške. Zatim nasjeckajte peršin i češnjak. U širi lonac na dno stavite maslinovo ulje pa složiti red luka i krumpira.

 

Iznad krumpira posložite filete crnog bakalara i završiti slojem krumpira i luka.

 

Dodajte začine i koncentrat rajčice, pospite svježe sjeckanim peršinom i češnjakom, maslinama i sušenim rajčicama.

 

Sve podlijte vinom i vodom pa zaklopite lonac. Povremeno protresite lonac. Kuhajte na laganoj vatri 40 min dok se umak ne zgusne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji