U novim Pjatancama za vikend spravljamo jedno lijepo konkretno jelo - evo kako ga možete spraviti doma!
Sastojci:
- 400 g crnog bakalara
- 500 g krumpira
- veća glavica luka
- režanj češnjaka
- stručak petrusina
- žlice koncentrata rajčice
- 100 ml bijelog vina
- 500 ml vode
- sol
- papar, po ukusu
- nekoliko listova lovora
- 10-ak crnih pečenih maslina
- nekoliko sušenih rajčica
Priprema:
Ogulite i narežite luk i krumpir na ploške. Zatim nasjeckajte peršin i češnjak. U širi lonac na dno stavite maslinovo ulje pa složiti red luka i krumpira.
Iznad krumpira posložite filete crnog bakalara i završiti slojem krumpira i luka.
Dodajte začine i koncentrat rajčice, pospite svježe sjeckanim peršinom i češnjakom, maslinama i sušenim rajčicama.
Sve podlijte vinom i vodom pa zaklopite lonac. Povremeno protresite lonac. Kuhajte na laganoj vatri 40 min dok se umak ne zgusne.