Donosimo recept za pogaču sa špinatom!
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.8°C
Vrijeme za 17.04.2024.
17.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Cet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,971200
GBP
GBP
0,854400
USD
USD
1,063700
Donosimo recept za pogaču sa špinatom!
03.02.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA

Donosimo recept za pogaču sa špinatom!

Autor: Libero Portal
Foto: Dubrovačka gastro tradicija/J. Ničetić;M. Čumbelić
Za ispeći dobru pogaču nije potrebno imati prvenstveno dobru ričetu, nego i dovoljno iskustva.

Video

Sastojci:

 

- Kocka freskog kvasa

- 500 g muke

- 4-5 dcl tople vode (ovisno o vrsti muke)

- 1 mala  žličice soli

- 4 ozice maslinovog ulja

- 1 mala žličica cukara

 

Staviti kvasac s malom ožicom cukara i malom ožicom muke u dec ipo mlake vode da se diže.

 

Kad se kvasac uzdigao izmješati ga s pola kila muke u koju postepeno dodate ulje i sol.

 

Rukom mijesiti desetak minuta da se razvije gluten. Prethodno ugrijati opeku.

 

Staviti koji list kupusa na opeku i ako se kupus lagano počne grčit. To je znak da je opeka dovoljno topla, stavit tijesto na kupus i na tijesto vrucu sansiju.

 

Staviti na obruč od sansije žar.

 

Pogledati nakon 15 tak minuta i po potrebi nadodati još zara ako treba. Kad blago porumeni pogača je gotova.

 

Za ispeći dobru pogaču nije potrebno imati prvenstveno dobru ričetu, nego i dovoljno iskustva.

 

S vremenom, kad sve uđustate, postane pravo zadovoljstvo.

 

Dobar tek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji