Za ispeći dobru pogaču nije potrebno imati prvenstveno dobru ričetu, nego i dovoljno iskustva.
Video
Sastojci:
- Kocka freskog kvasa
- 500 g muke
- 4-5 dcl tople vode (ovisno o vrsti muke)
- 1 mala žličice soli
- 4 ozice maslinovog ulja
- 1 mala žličica cukara
Staviti kvasac s malom ožicom cukara i malom ožicom muke u dec ipo mlake vode da se diže.
Kad se kvasac uzdigao izmješati ga s pola kila muke u koju postepeno dodate ulje i sol.
Rukom mijesiti desetak minuta da se razvije gluten. Prethodno ugrijati opeku.
Staviti koji list kupusa na opeku i ako se kupus lagano počne grčit. To je znak da je opeka dovoljno topla, stavit tijesto na kupus i na tijesto vrucu sansiju.
Staviti na obruč od sansije žar.
Pogledati nakon 15 tak minuta i po potrebi nadodati još zara ako treba. Kad blago porumeni pogača je gotova.
Za ispeći dobru pogaču nije potrebno imati prvenstveno dobru ričetu, nego i dovoljno iskustva.
S vremenom, kad sve uđustate, postane pravo zadovoljstvo.