Dubrovačka dvobojna torta s krokantom
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.4°C
Vrijeme za 17.04.2024.
17.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Cet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,971200
GBP
GBP
0,854400
USD
USD
1,063700
Dubrovačka dvobojna torta s krokantom
22.02.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA

Dubrovačka dvobojna torta s krokantom

Autor: Libero Portal
Foto: Libero Portal
U novim Pjatancama za vikend spravljamo dvobojnu tortu s krokantom, a mi vam danas donosimo recept!

Video

Sastojci: 

 

- 8 jaja

- 24 žlice šećera

- 30 dag mljevenih badema

- 30 dag mljevenih oraha

- kora i sok od jedne veće naranče

- kora i sok od jednog većeg limuna

- 10 dag maslaca

- 200 g čokolade za kuhanje

 

Priprema:

 

Izmiksajte žumanjke s osam žlica šećera. Dodajte mljevene orahe, sok i koru naranče. U drugoj posudi izmiksajte bjelanjak, dodajte 16 žlica šećera i istucite u čvrst snijeg. Snijegu dodajte bademe i sok te koricu limuna. Premažite kalup za tortu, a na dno stavite papir za pečenje. Izlijte smjesu s orasima, na nju s bademima. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li pečeno. Ostavite da se ohladi. Na laganoj vatri otopite čokoladu istrganu na kockice s maslacem i prelijte preko ohlađene torte.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji