U novim Pjatancama za vikend spravljamo dvobojnu tortu s krokantom, a mi vam danas donosimo recept!
Video
Sastojci:
- 8 jaja
- 24 žlice šećera
- 30 dag mljevenih badema
- 30 dag mljevenih oraha
- kora i sok od jedne veće naranče
- kora i sok od jednog većeg limuna
- 10 dag maslaca
- 200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Izmiksajte žumanjke s osam žlica šećera. Dodajte mljevene orahe, sok i koru naranče. U drugoj posudi izmiksajte bjelanjak, dodajte 16 žlica šećera i istucite u čvrst snijeg. Snijegu dodajte bademe i sok te koricu limuna. Premažite kalup za tortu, a na dno stavite papir za pečenje. Izlijte smjesu s orasima, na nju s bademima. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 50 minuta. Čačkalicom provjerite je li pečeno. Ostavite da se ohladi. Na laganoj vatri otopite čokoladu istrganu na kockice s maslacem i prelijte preko ohlađene torte.