Gregada od pagra
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.8°C
Vrijeme za 17.04.2024.
17.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Cet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,971200
GBP
GBP
0,854400
USD
USD
1,063700
Gregada od pagra
21.03.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA

Gregada od pagra

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Super ideja za objed na Veliki petak, ali i inače!

1 kg bijele ribe (u Pjatancama smo koristili samo pagar ali mogu i vise vrsta druge ribe radi punoće okusa) 

800 g patata

150 ml maslinova ulja

2 luka 

1½ glavica česna

1 vezica petrusina

Sol

Papar

1 čaša bijelog vina

 

Patate izrežite na fete. Luk izrežite na listiće, dodajte česan i petrusin te lagano prodinstate. 

 

Dodajte patate koje ste prethodno narezali na ploške. Podlijte vodom ili ribljim temeljcem da prekrijete patate. Kada su patate na 70 posto kuhane dodajte ribu koju ste izrezali na fete. 

 

Podlijte s bijelim vinom i kuhajte dok riba ne bude gotova.

 

Kad je gregada gotova, pustite 10-ak minuta da odmori te je polijte s malo hladnog kvalitetnog djevičanskog maslinova ulja i servirjte uz čašu dobrog bijelog vina.

 

Uslast!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji