U novim Pjatancama za vikend spravljamo slanić s pancetom, a mi vam danas donosimo recept!
Video
Sastojci:
1/2 kg suhog slanića,
cca 20 dkg pancete
dvije glavice kapule
3-4 mrkve
3-4 patate,
par pica česna
1 čaša pasate pomadora
dvije ožice konserve
maslinovo uje
sol
papar
cca 2 dcl vode.
Priprema:
Slanić namočite večer prije i to najmanje 12 sati u velikoj teći da nabubri. Nasjeckajte luk, pancetu, patatu i mrkvu. Pancetu malo prodinstajte u suhoj teći da pusti ulje, a onda dodajte malo maslinovog i luk pa dinstajte dok luk ne zažuti. Dodajte česan i mrkvu, malo prodinstajte, pa dodajte konservu, nastavite dinstati još dvije-tri minute. Dodajte slanić pa promiješajte i nastavite kuhati.
Kad je skoro gotov, dodajte patate i kad su skoro gotove stavite pelatu. Podlijevajte vodom, posolite i popaprite, poklopite i pustite da se kuha do kraja na laganoj vatri. Jelo je gotovo kad je povrće mekano. Izvadite patate, protisnite ih pantarulom i sve vratite u teću sa slanićem da vam zgusne jelo. Dobar tek!