Teletina u šugu s gljivama
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.0°C
Vrijeme za 18.04.2025.
18.04.2025. Danas
Max. 17°C Min. 13°C
Vrijeme za 19.04.2025.
19.04.2025. Sub
Max. 18°C Min. 12°C
Vrijeme za 20.04.2025.
20.04.2025. Ned
Max. 18°C Min. 13°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,929100
GBP
GBP
0,858730
USD
USD
1,136000
Teletina u šugu s gljivama
11.04.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA

Teletina u šugu s gljivama

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
U novim Pjatancama za vikend spravljamo jedno lijepo konkretno jelo - evo kako ga možete spraviti doma!

Sastojci:

1 kg teleće lopatice ili prsa narezano na veće kocke

2 ožice masla

2 ožice maslinovog ulja

2 luka 

2 ožice slatkog senfa

650 g šampinjona, 

5 ožica brašna 

0.25 l vina   

Pola kikare nasjeckanog petrusina i česna 

1 kikara pelate

sol i papar.

 

Priprema:

 

Meso narezano na komade staviti u saket s brašnom i naglo popržiti sa svih strana na maslu i ulju. Dignit ga sa strane u zdjelu u kojoj ćemo kasnije peći. Na istoj masnoći poprigati na tihoj vatri gljive šampinjone s narezanim lukom na listiće. Zajedno dinstati 20 tak minuta, nadoliti vino, pelatu i staviti senf. Posoliti i popapriti. Dinstati zajedno par minuta. Posuti parmezanom, sjeckanim petrusinom i česnom  i s tom smjesom zaliti meso. Peći poklopljeno s folijom 45 min na 200 i onda dignuti foliju te nastaviti peći još 15 min. Poslužiti s prilogom. Možete servirati s rimskim njokama, običnim njokama ili lešo patatama. Uslast!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji