USKRŠNJA TRPEZA Janjetina s povrćem
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.0°C
Vrijeme za 19.09.2024.
19.09.2024. Danas
Max. 24°C Min. 17°C
Vrijeme za 20.09.2024.
20.09.2024. Pet
Max. 22°C Min. 16°C
Vrijeme za 21.09.2024.
21.09.2024. Sub
Max. 24°C Min. 17°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,938800
GBP
GBP
0,842250
USD
USD
1,112400
USKRŠNJA TRPEZA Janjetina s povrćem
28.03.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA

USKRŠNJA TRPEZA Janjetina s povrćem

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
U novim Pjatancama za vikend spravljamo janjetinu s povrćem, a mi vam danas donosimo kako je (lako) spraviti doma!

Potrebni sastojci: janjetina, svinjska mast, prošek, maslinovo ulje, ružmarin, crvena paprika, mrkva, ljutika, česan, pomadorice, patate 

 

Janjetinu (u ovom slučaju butić) narezati na manje komade, oprati, posoliti i popapriti. U teći zagrijati dosta (tri ožice) svinjske masti na koju stavimo janjetinu i zalijemo s maslinovim uljem. Ostaviti poklopljeno na srednje jakoj vatri 20-ak minuta. Nakon 10 minuta dodati malo ružmarina kako bi aromatizirali meso i masnoću u kojoj se kuha. Nakon još 10 minuta dodati kupicu prošeka, pričekati dok alkohol ishlapi pa dodati povrće i podliti vodom dovoljno da samo pokrije povrće. Začiniti crvenom paprikom po potrebi dodati soli i papra i kuhati poklopljeno dok meso potpuno ne omekša, a povrće ne bude kuhano. 

 

MMM_6224 (1).JPG

 

Uslast!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji