Gužvara od pazije
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.8°C
Vrijeme za 17.04.2024.
17.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Cet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,971200
GBP
GBP
0,854400
USD
USD
1,063700
Gužvara od pazije
07.03.2024 | Pjatance
RECEPT TJEDNA

Gužvara od pazije

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
U novim Pjatancama za vikend spravljat ćemo gužvaru od pazije, a evo kako je (lako) možete napraviti i doma!

Potrebni sastojci: pazija (u ovom slučaju lavlji zub, pušina, pečak), poriluk, česan, kore za pitu, mladi sir, 6 jaja, maslinovo ulje i maslo, sol, papar, 2 dl vrhnja za kuhanje

 

U tavi zagrijati maslinovo ulje i maslo i na tome poprigati očišćene pečke i na kolutiće narezan poriluk. Posoliti i popapriti. Kada se popriga dodati i česan narezan na kolutiće. Kada ispari sva tekućina od povrća ugasiti vatru, pustiti da se ohladi te u ohlađeno dodati očišćenu i opranu paziju narezanu na manje komade. Izbatiti jaja, u to umiješati vrhnje i mladi sir te dodati pripremljeno povrće. 

 

Na dno posude za pečenje staviti malo maslinovog ulja i jednu koru za pite. Preostale kore umakati u napravljenu smjesu od povrća i sira te ih slagati dok ne popunimo cijelu posudu. Sam vrh pite prekriti s dvije suhe kore kako u procesu pečenja ne bi izgorila. 

 

Peći 30 minuta na 200 stupnjeva.

 

Uslast!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji