U novim Pjatancama za vikend spravljat ćemo gužvaru od pazije, a evo kako je (lako) možete napraviti i doma!
Potrebni sastojci: pazija (u ovom slučaju lavlji zub, pušina, pečak), poriluk, česan, kore za pitu, mladi sir, 6 jaja, maslinovo ulje i maslo, sol, papar, 2 dl vrhnja za kuhanje
U tavi zagrijati maslinovo ulje i maslo i na tome poprigati očišćene pečke i na kolutiće narezan poriluk. Posoliti i popapriti. Kada se popriga dodati i česan narezan na kolutiće. Kada ispari sva tekućina od povrća ugasiti vatru, pustiti da se ohladi te u ohlađeno dodati očišćenu i opranu paziju narezanu na manje komade. Izbatiti jaja, u to umiješati vrhnje i mladi sir te dodati pripremljeno povrće.
Na dno posude za pečenje staviti malo maslinovog ulja i jednu koru za pite. Preostale kore umakati u napravljenu smjesu od povrća i sira te ih slagati dok ne popunimo cijelu posudu. Sam vrh pite prekriti s dvije suhe kore kako u procesu pečenja ne bi izgorila.