Ukusno jelo od mlade janjetine i zelenog kupusa spoj je bogatih okusa i tradicionalne kuhinje koje će oduševiti svakog gosta
Sastojci:
1,5 kg mlade janjetine
2 kg mladog zelenog kupusa
1 luk
3-4 pice česna
450 ml pomadora u pelati
3 -4 lista lovora
1-2 paprike
malo ružmarina,
malo timijana
1 dcl bijelog vina
1/2 dcl maslinovog ulja
Sol, papar
Postupak:
Janjetinu narezati na manje komade te složiti u velikoj posudi na ugrijano maslinovo ulje.
Janjetinu treba poprigati sa svih strana da dobije lijepu zlatno smeđu boju. Nakon desetak minuta priganja ubaciti narezani crveni luk i nastaviti prigati na laganijoj vatri dok ne počne zagarati. Potom preliti bijelim vinom, staviti ružmarin, timijan,, narezani česan, posoliti i popapriti, poklopiti i kuhati poklopljeno novih desetak minuta.
Mladi kupus narezati na četvorine, papriku na komade te slagati na janjetinu slagati redom; kupus, paprike, po koji lovorov list.
Na vrh staviti narezane pomadore iz pelate.
Poklopite i nastavite kuhati uz povremeno miješanje dok se janjetina i kupus ne skuhaju. Dobar tek.