Punite nadjevom po želji, pospite cukarom u prahu i uživajte!
SASTOJCI:
2 jaja
3 žumanjka
2 ožice cukara
2vrećice vanilin šećera
prstohvat soli
2 ožice ruma
4,5 dl mlijeka
1 kg brašna
prašak za pecivo
1 dl ulja
1/2 jogurta
PRIPREMA:
Za aktiviranje kvasa: ( 2 vrećice suhog kvasca, 1 dl mlakog mlijeka, 1 ožica brašna, 1 mala ožlica cukara) U zdjeli pomiješajte 2 jaja, 3 žumanjka, 2 ožice cukara, 2 vanilin cukara, prstohvat soli, 2 ožlice ruma ili rozulina, malo manje od 1 kg brašna, 1 prašak za pecivo i 4,5 dl mlakog mlijeka.
Smjesu izradite mikserom s nastavkom za tijesto, dodajte aktivirani kvasac, 1 dl ulja i limunovu koricu. Pred kraj tijesto dodatno premijesite rukom te ga stavite na radnu površinu i nastavite sve dok ne bude glatko. Naravno, ako vam to odgovara, cijeli postupak možete raditi isključivo rukama. Ostavite na toplom, prekrijte krpom i pustite da se diže više od sat vremena. Nakon toga tijesto razvaljajte na debljinu pola centimetra i izrežite čašom te ponovno pustite da se diže. U teći s puno ulja prigajte najviše tri ili četiri krafena, po dvije minute sa svake strane. Idealna temperatura ulja bila bi oko 170 stupnjeva.
Kad ubacite krafnu poklopite, a kada je okrenete otklopite posudu. Pripazite da vam ulje nije prevruće.
Punite nadjevom po želji, pospite cukarom u prahu i uživajte.
Dobar tek.