Krafne
umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.3°C
Vrijeme za 25.03.2025.
25.03.2025. Danas
Max. 15°C Min. 14°C
Vrijeme za 26.03.2025.
26.03.2025. Sri
Max. 14°C Min. 12°C
Vrijeme za 27.03.2025.
27.03.2025. Cet
Max. 14°C Min. 10°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,954400
GBP
GBP
0,836630
USD
USD
1,082400
Krafne
27.02.2025 | Pjatance
RIČETA TJEDNA

Krafne

Autor: Libero Portal
Foto: Libero portal
Punite nadjevom po želji, pospite cukarom u prahu i uživajte!

SASTOJCI:

 

2 jaja

3 žumanjka

2 ožice cukara

2vrećice vanilin šećera

prstohvat soli

2 ožice ruma

4,5 dl mlijeka

1 kg brašna

prašak za pecivo

1 dl ulja

1/2 jogurta

 

PRIPREMA:

 

Za aktiviranje kvasa: ( 2 vrećice suhog kvasca, 1 dl mlakog mlijeka, 1 ožica brašna, 1 mala ožlica cukara) U zdjeli pomiješajte 2 jaja, 3 žumanjka, 2 ožice cukara, 2 vanilin cukara, prstohvat soli, 2 ožlice ruma ili rozulina, malo manje od 1 kg brašna, 1 prašak za pecivo i 4,5 dl mlakog mlijeka. 

 

Smjesu izradite mikserom s nastavkom za tijesto, dodajte aktivirani kvasac, 1 dl ulja i limunovu koricu. Pred kraj tijesto dodatno premijesite rukom te ga stavite na radnu površinu i nastavite sve dok ne bude glatko. Naravno, ako vam to odgovara, cijeli postupak možete raditi isključivo rukama. Ostavite na toplom, prekrijte krpom i pustite da se diže više od sat vremena. Nakon toga tijesto razvaljajte na debljinu pola centimetra i izrežite čašom te ponovno pustite da se diže. U teći s puno ulja prigajte najviše tri ili četiri krafena, po dvije minute sa svake strane. Idealna temperatura ulja bila bi oko 170 stupnjeva. 

 

Kad ubacite krafnu poklopite, a kada je okrenete otklopite posudu. Pripazite da vam ulje nije prevruće.

 

Punite nadjevom po želji, pospite cukarom u prahu i uživajte.

 

Dobar tek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji