U novim Pjatancama za vikend spravljamo njoke od tikve u umaku od gljiva, a mi vam danas donosimo kako je (lako) spraviti doma!
NJOKE
Muškatna tikva
1 jaje
Oštro brašno
Maslinovo ulje
Tikvu očistiti, narezati na kockice te peći u špaheru dok skroz ne omekša. Kada je gotova ohladiti izmečiti, posoliti, pomiješati s jajem i brašnom koliko popije, te zamijesiti njoke. Kuhati ih u posoljenoj vodi dok ne isplivaju.
UMAK OD GLJIVA
Sušene crne trube
Svježi šampinjoni
Tartufi
Panceta
Pelata
Glavica luka
Česan
Bijelo vino
Povrtni temeljac
Luk narezati na sitno te staviti da zažuti na maslinovo ulje. Kada zažuti dodati narezanu pancetu i pustiti da zazlati te potom dodati pelatu i politi s malo bijelog vina. Kada prokuha dodati temeljac, šampinjone i crne tube koje smo prethodno namočili. Poklopiti i kuhati 10-ak minuta nakon čega u umak ubaciti prethodno ispečeni česan. Kuhati još 20 minuta i servirati uz njoke od muškatne tikve.