Njoke od tikve u umaku od gljiva
lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.7°C
Vrijeme za 09.02.2025.
09.02.2025. Danas
Max. 13°C Min. 8°C
Vrijeme za 10.02.2025.
10.02.2025. Pon
Max. 13°C Min. 7°C
Vrijeme za 11.02.2025.
11.02.2025. Uto
Max. 11°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,941800
GBP
GBP
0,833530
USD
USD
1,037700
Njoke od tikve u umaku od gljiva
03.10.2024 | Pjatance
RIČETA TJEDNA

Njoke od tikve u umaku od gljiva

Autor: Libero Portal
Foto: Libero Portal
U novim Pjatancama za vikend spravljamo njoke od tikve u umaku od gljiva, a mi vam danas donosimo kako je (lako) spraviti doma!

NJOKE 

 

Muškatna tikva

1 jaje 

Oštro brašno 

Maslinovo ulje

 

Tikvu očistiti, narezati na kockice te peći u špaheru dok skroz ne omekša. Kada je gotova ohladiti izmečiti, posoliti, pomiješati s jajem i brašnom koliko popije, te zamijesiti njoke. Kuhati ih u posoljenoj vodi dok ne isplivaju. 

 

UMAK OD GLJIVA

 

Sušene crne trube

Svježi šampinjoni 

Tartufi

Panceta

Pelata 

Glavica luka

Česan

Bijelo vino

Povrtni temeljac

 

Luk narezati na sitno te staviti da zažuti na maslinovo ulje. Kada zažuti dodati narezanu pancetu i pustiti da zazlati te potom dodati pelatu i politi s malo bijelog vina. Kada prokuha dodati temeljac, šampinjone  i crne tube koje smo prethodno namočili. Poklopiti i kuhati 10-ak minuta nakon čega u umak ubaciti prethodno ispečeni česan. Kuhati još 20 minuta i servirati uz njoke od muškatne tikve. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji