U novim Pjatancama za vikend spravljamo pureća prsa s povrćem, a mi vam danas donosimo kako je (lako) spraviti doma!
SASTOJCI:
- Pureća prsa
- Panceta
- Svinjska mast
- Sol, papar
- Luk, česan
- Mrkva (žuta)
- Komorač
- Mozarella
- Petrusin
- Prošek
- Začini po želji
PRIPREMA:
Pancetu narezat na prutiće s kojima špikujemo pureća prsa. Prsa dobro začiniti začinima po želji i dobro poprigati sa svih strana na svinjskoj masti. Podliti prošekom, te pustiti da se kuha 40-ak minuta. Povremeno okrenuti i podliti vodom. Mrkvu, komorač i luk narezati na prutiće, česan na sitno. Posoliti te pirjati na svinjskoj masti i podliti s tekućinom u kojoj se kuhalo meso te pustiti da se cini dok ne omekša. Pred kraj dodati papar i sitno nasjeckani petrusin.
Kada je meso gotovo pustiti ga da se malo ohladi, te narezati na fete po kojima posložimo mozarellu i stavimo u špaher na 200 stupnjeva 10-ak minuta dok se sir ne rastopi. Servirati toplo s povrćem.