Rolata od jagoda
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
10.0°C
Vrijeme za 09.02.2025.
09.02.2025. Danas
Max. 13°C Min. 8°C
Vrijeme za 10.02.2025.
10.02.2025. Pon
Max. 13°C Min. 7°C
Vrijeme za 11.02.2025.
11.02.2025. Uto
Max. 11°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,941800
GBP
GBP
0,833530
USD
USD
1,037700
Rolata od jagoda
06.06.2024 | Pjatance
RIČETA TJEDNA

Rolata od jagoda

Autor: Libero Portal
Foto: Libero Portal
U novim Pjatancama za vikend spravljamo punjene rolat od jagoda, a mi vam danas donosimo kako je (lako) spraviti doma!

SASTOJCI:

 

750 g jagoda, 6 jaja, 200 g cukara, 2 ožice gustina, Ožica alkoholnog octa, 500 g mascarponea, 250 g vrhnja za šlag, 2 ožice cukara u prahu, 1 vanilin cukar, Listići mjendula

 

PRIPREMA

 

Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Prvo umutiti bjelanjak sa prstohvatom soli. Dodati veliku ožicu alkoholnog octa. Kada se smjesa zabijelila dodavati jednu po jednu ožicu cukara te dvije ožice gustina. Miksati dok smjesa ne bude dovoljno gusta da je špatulom rasporedite na masni papir u pleh za pečenje, te po tome posuti listiće mjendula. 

 

Prvih 5-6 minuta peći na 180 stupnjeva pa smanjiti na 150 i peći još pola sata. Kada se ispeče ohladiti je okrenutu naopako na masnom papiru.

 

Krema: 

 

Vrhnje za šlag izbatiti zajedno s mascarponeom. Dodati aromu vanilije i dvije ožice cukara u prahu. Nagratat koru jednog limuna. Kada sve izmIješamo, dodamo na sitnije narezane jagode. Sve sljubiti špatulom, namazati na prije pripremljenu koru, te smotati rolatu. Držati u frižideru najmanje dva sata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji