Isprobajte ovaj jednostavan i ukusan recept za desert koji će zasigurno oduševiti vašu obitelj i prijatelje
Sastojci:
Biskvit:
4 bjelanjka
1⁄3 žličice soli
140g masla
140g šećera
10g vanilin šećera
4 žumanjka
sok jednog limuna
200g mljevenog maka
Priprema:
U jednoj zdjeli umiksajte bjelanjke i sol u čvrst snijeg, u kojeg postepeno dodajete polovicu šećera. U drugoj zdjeli koja mora biti veća u lijepu glatku smjesu umutite žumanjke, maslac, drugu polovicu šećera, vanilin šećer i limunov sok. Dodajte potom naizmjenično snijeg od bjelanjaka i mak, umiješajte lagano špatulom i spremno je za pečenje. Kalup promjera 18cm obložite papirom za pečenje, ulijte smjesu i ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C, na cca 40 minuta. pa čačkalicom provjerite je li gotovo. Kada je gotov neka se biskvit potpuno ohladi.
Curd od limuna
Sastojci:
3 veća limuna, sok i korica
150g šećera
75g masla
3 jaja
Curd je najbolje pripremiti večer prije kako bi se dobro ohladio u frižideru. Sok, koricu, šećer i maslac stavite kuhati na pari, na vatru srednje jačine. Povremeno promiješajte, a kada se maslac otopi, umiješajte i jaja koja ste prethodno izmiksali. Kuhajte na pari uz konstantno miješanje, otprilike 10 minuta.
Krema
Sastojci:
400ml vrhnja za šlag
250g mascarponea
250g bijele čokolade
Čokoladu je potrebno otopiti. Vrhnje umiksati u čvrst i stabilan šlag u kojeg umiješamo krem sir i čokoladu. Miješati špatulom. Sada je potrebno složiti tortu. Biskvit prerezati na dva dijela. Prvi dio staviti na podlogu po želji. Kremom napraviti rub na samom kraju. a u sredinu staviti kurd od limuna poviše kojeg dodate još kreme i ravnomjerno rasporedite. Postavite drugi biskvit i ponovite prethodne korake još jednom. Slijedi sloj curda i dekoracija po želji. Tortu prije serviranja dobro ohladiti u frižideru. Uživajte.