Ako volite začinjene i sočne torte s neodoljivom kremom od bijele čokolade, ovaj recept s mrkvom, lješnjacima i marmeladom od kumkvata pravo je otkriće
Za biskvit:
4 jaja
250 masla
200 g mrkve
200 g cukara
1 vanilin cukar
100 g sjeckanih lješnjaka
250 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica začina za medenjake
1 žličica đumbira u prahu
1 ožica marmalade od kumkvata
Za kremu:
200 g krem sira
175 g cukara u prahu
50 g masla
200 g bijele čokolade
Maslo treba otopiti i izmiksati s jajima, cukarom i vanilin cukarom.
Mrkvu nagratat na grubo i dodati u smjesu te dodati brašno, prašak za pecivo, začine, sjeckane lješnjake i marmeladu od kumkvata pa sve dobro izmiješati.
Peći u kalupu promjera 20-22 cm na 180 °C cca 55 minuta. Kada je gotova dobro je ohladiti.
Kremu napravimo tako da u zdjeli dobro izmiješamo sir i omekšano maslo te cukar u prahu. Prije toga na pari rastopimo bijelu čokoladu koju umiješamo u kremu.
Kada je torta ohlađena premažemo je kremom od sira i ukrasimo po želji.