Tradicionalne punjene paprike
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
17.4°C
Vrijeme za 19.05.2025.
19.05.2025. Danas
Max. 20°C Min. 16°C
Vrijeme za 20.05.2025.
20.05.2025. Uto
Max. 21°C Min. 15°C
Vrijeme za 21.05.2025.
21.05.2025. Sri
Max. 23°C Min. 16°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,938100
GBP
GBP
0,842700
USD
USD
1,119400
Tradicionalne punjene paprike
08.05.2025 | Pjatance
RIČETA TJEDNA

Tradicionalne punjene paprike

Autor: Libero Portal
Foto:
Miris domaće kuhinje i okusi djetinjstva najbolje se opisuju kroz jedno jelo – punjene paprike... Sočne, aromatične i uvijek rado viđene na stolu, ovo tradicionalno jelo spaja jednostavne sastojke u savršen zalogaj koji grije i tijelo i dušu

Sastojci:

 

- 5 - 7 paprika (zelene)

- 500 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina)

- Panceta

- Luk, česan

- Petrusin

- Sol, papar

- Mljevena slatka paprika

- 3 dl pelate

- riža

- maslinovo ulje

 

 

Priprema:

 

Paprike pripremiti za punjenje, očistiti od pica i dobro oprati. Luk i petrusin narezati na sitno i umiješati u meso te dobro začiniti mljevenom slatkom paprikom, paprom i soli. Smjesu potom ostaviti pola sata da odmori pa istom napuniti paprike koje poredamo u teću u koju dodamo pancetu narezanu na komade. Pripremiti zapršku tako da sitno narezani česan stavimo na vruće maslinovo ulje i kratko prigamo prije nego dodamo veliku ožicu brašna, 1 dl mlake vode i malo pelate. Sve skupa kratko prigati te uliti u teću s paprikama. Doliti ostatak pelate i dovoljno tople vode da paprike poplimaju. Kuhati 45-50 minuta na umjerenoj vatri. Poslužiti s pireom.

 

Dobar tek!

 

20250430_174008.jpg

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji