vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
20.0°C
Vrijeme za 22.10.2020.
22.10.2020. Danas
Max. 18°C Min. 12°C
Vrijeme za 23.10.2020.
23.10.2020. Pet
Max. 20°C Min. 11°C
Vrijeme za 24.10.2020.
24.10.2020. Sub
Max. 20°C Min. 14°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,067136
GBP
GBP
8,317929
USD
USD
6,418138
EUR
EUR
7,575970
Marko Balija sazvao je vlastitu press konferenciju, evo što je poručio (VIDEO)
29.09.2020 | Politika
AFERA SUMRATIN

Marko Balija sazvao je vlastitu press konferenciju, evo što je poručio (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Nakon ozbiljnih optužbi iz Grada Dubrovnika kako je prijetnjama pokušao isposlovati lokacijsku dozvolu za projekt hotela Sumratin, investitor Marko Balija sazvao je vlastitu press konferenciju pa poručio kako nikome nije prijetio, te kako pravna tijela Grada ne govore istinu i ne rade svoj posao. Stigle su ponovno i reakcije iz grada.

Video

Marko Balija odgovorio je na optužbe gradonačelnika Frankovića, najprije na onu kako je prijetio njegovoj zamjenici Orlandi Tokić.

 

"Dužan sam jasno izjasniti se da u suštini nikada nisam nikome prijetio niti je moj modus operandi. Naši principi rada su uvijek zakoniti, transparentni i temelje su u suštini na znanju. Prvu prijavu koju sam doživio od gospođe Orlande Tokić, to je lažna prijava koja nema nikakav utemeljena. Ona se zasniva na mojim riječima koja su u principu odnose na ‘’molim te’’ i u principu ‘’dosta mi je’’", rekao je Marko Balija, predstavnik tvrtke Consultants d.o.o.

 

Na gradonačelnikovoj press konferenciji spomenuto je kako Balijina predana dokumentacija nije bila u skladu s GUP-om. Balija je pak zamjenicu gradonačelnika optužio za utjecanje na rad samostalnih upravnih tijela.

 

"Ne može zamjenica gradonačelnika ulaziti u upravni odjel i govoriti je li projekt sukladan GUP-u. To je ozbiljno. To je van statuta. To ne smije raditi. Možda može praviti nadzor, raditi uvid, ali ne može pisati što je van GUP-a i što su neispravnosti i dali je projekt sukladan uvjetima. Za to postoji odjel", govori Marko Balija, predstavnik tvrtke Consultants d.o.o.

 

"Radi se o raspolaganju zemljištem u vlasništvu Grada. To je glavni razlog zašto sam ja, službe, zamjenice i svi ostali sudjelovali u procesu. Jer se radi o zemljištu u vlasništvu Grada odnosno njegovih građana", tvrdi Mato Franković, dubrovački gradonačelnik.

 

Osvrnuo se i na rad privremenog pročelnika resornog gradskog odjela  Zdenka Medovića za kojeg smatra kako je zaslužio trenutačnu ostavku.

 

"Ovo je šokantna činjenica da gospodin Medović ne zna da je Ministarstvo reagiralo. Znači imamo dvije situacije. Ako stvarno on to ne zna onda u principu daje krive informacije gospodinu Matu Frankoviću temeljem kojih čovjek (nešto) određen sud, da smo mi krivi, da kasnimo i izlazimo u sukobe. Ali ako zna onda imamo drugi problem zašto laže", kazao je Marko Balija, predstavnik tvrtke Consultants d.o.o.

 

"Prvo, raspisan je natječaj za moje radno mjesto jer ja sam v.d. Znači može se javiti svatko tko god hoće tako da sama ostavka kao ostavka nema smisla. Nisam prešutio činjenicu da je upućena požurnica jer je evidentno da je gospodin Balija dobio zaključak od strane Upravnog odjela. Što znači da smo mi reagirali na požurnicu Ministarstva", govori Zdenko Medović,privremeni pročelnik resornog gradskog odjela.

 

Osim prozvanih investitora  javnosti se obratio i vlasnik prozvanog medija.

 

"S indignacijom odbacujem sve optužbe izrečene na konferenciji za medije kojima je cilj jedino i isključivo narušiti moj ugled i ugled medija koji je u mom vlasništvu. Zbog potpunih neistina iznesenih u javnom prostoru podnijet ćemo još dvije tužbe protiv dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića" Orsat Zovko, vlasnik Dubrovačke televizije.

 

 

Na novinarsko pitanje tko mu je prijetio Franković odgovara.

 

"Evo imate imena i prezimena. Vidjeli ste jučer gospodin Balija je izrekao cijeli niz prijetnji, gospodina Zovka smo već spomenuli. Ima tu i još nekih ljudi koji će u vrlo skoro vrijeme se pojaviti", govori Mato Franković, dubrovački gradonačelnik.

 

Afera Sumartin otvorila je Pandorinu kutiju. Pojavljivanje novih imena , tužbi i protutužbi svakako neće biti iznenađenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji