slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
27.3°C
Vrijeme za 06.07.2020.
06.07.2020. Danas
Max. 30°C Min. 27°C
Vrijeme za 07.07.2020.
07.07.2020. Uto
Max. 32°C Min. 23°C
Vrijeme za 08.07.2020.
08.07.2020. Sri
Max. 28°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,113450
GBP
GBP
8,383428
USD
USD
6,732124
EUR
EUR
7,560175
Slaven Dobrović: “Očito je puno više poleta i interesa za ove prilično skupe nabave javnim novcima, nego za jednostavniju i jeftiniju ekološku infrastrukturu
11.02.2020 | Politika
CGO LUČINO RAZDOLJE

Slaven Dobrović: “Očito je puno više poleta i interesa za ove prilično skupe nabave javnim novcima, nego za jednostavniju i jeftiniju ekološku infrastrukturu"

Autor: Libero Portal
Foto: DNŽ
Slaven Dobrović odgovorio je županu Dobroslaviću o CGO Lučino razdolje

Slaven Dobrović odgovorio je županu Dobroslaviću o CGO Lučino razdolje. U cijelosti prenosimo priopćenje.

  

“Nakon moga odlaska iz ministarstva zastalo je financiranje ekološke infrastrukture, a punom snagom krenulo na realizaciju CGO”

 

Saborski zastupnik Mosta Slaven Dobrović osvrnuo se na prošlotjedno potpisivanje ugovora o financiranju CGO Lučino razdolje u Dubrovačko- neretvanskoj županiji, istaknuvši da je to loše i jako skupo rješenje, od pola milijarde kuna javnog novca, s jako lošim utjecajem na okoliš, Malostonski zaljev i dubrovački akvatorij.

 

Dubrovačko-neretvanski župan Dobroslavić izjavio je kako je CGO Lučino razdolje usklađen s Planom gospodarenja otpadom donesenim za Dobrovićeva mandata u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, na što Dobrović odgovara:

 

“Župana Dobroslavića treba podsjetiti da je ovim Planom iz 2017. prioritet stavljen na recikliranje, a kapaciteti CGO-a, pogona za obradu nerazvrstanog otpada ograničeni su na maksimalnih 40 posto u odnosu na količine otpada koje na području nastaju. To je stvorilo silan nemir među zainteresiranima za ovu unosnu gradnju promašene infrastrukture pa je Vlada brzo po mom odlasku s mjesta ministra donijela Odluku o implementaciji plana gospodarenja otpadom kojom je kapacitet CGO-a podigla s 40 na 57 posto ukupnih količina otpada”, ističe Dobrović.

 

Napominje kako je nadležno ministarstvo nakon njegova odlaska zastalo s financiranjem ekološke infrastrukture, sortirnica i kompostišta, a istodobno punom snagom radilo na realizaciji CGO.

 

“Očito je puno više poleta i interesa za ove prilično skupe nabave javnim novcima, nego za jednostavniju i jeftiniju ekološku infrastrukturu koju uz veći prioritet krasi samo javni interes i očuvanje okoliša”, zaključuje Dobrović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji