Pukla koalicija: Konavoski HDZ i HSS razišli se zbog Kolinde
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
17.3°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
Pukla koalicija: Konavoski HDZ i HSS razišli se zbog Kolinde
03.01.2020 | Politika
DOJUČERAŠNJI KOALICIJSKI PARTNERI

Pukla koalicija: Konavoski HDZ i HSS razišli se zbog Kolinde

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević
Općinski odbor HDZ-a Konavle je začuđen krajnje lijevim smjerom kojim je otišla konavoska podružnica HSS-a po uzoru na njihovu središnjicu stranke, objasnili su

Priopćenje Općinskog odbora HDZ-a Konavala o raskidu koalicije s HSS-om prenosimo u cijelosti:

 

"Na sinoć održanoj sjednici Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Konavle donesena je jednoglasna odluka o raskidanju koalicije s konavoskim ogrankom Hrvatske seljačke stranke.

 

 

Već duže vremena produbljuje se ideološki jaz između naše dvije stranke na državnoj razini, a na lokalnoj razini su već odavno pretjerali sa jeftinim populizmom i samoreklamiranjem u svakoj prilici a sve sa ciljem da bi ispunili ambicije nekolicine čelnih članova stranke pri čemu ne biraju sredstva.

 

 

Nažalost, njihovim nedavnim istupima i krajnje uvredljivim komentarima prema predsjednici svih hrvatskih građana Kolindi Grabar-Kitarović, izgubili su naše povjerenje o čemu dovoljno govori činjenica da je odluka Općinskog odbora bila jednoglasna. Svaki izbori su stvar osnovne ljudske slobode da bira i bude biran, pa tako i vodstvo HSS-a Konavle ima pravo pozvati na potporu kome i kako želi, međutim osnovna razina istine i pristojnosti u komunikaciji mora postojati za uspješnu suradnju.

 

 

Općinski odbor HDZ-a Konavle je začuđen krajnje lijevim smjerom kojim je otišla konavoska podružnica HSS-a po uzoru na njihovu središnjicu stranke, a njihove objave vezane uz hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović su bez presedana u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nijedna oporbena stranka u Konavlima (i šire) nije se spustila na tu razinu, no onda opet nijedna stranka nema na svom čelu osobu kao što je Krešo Beljak za kime su se konavoski HSS-ovci očigledno poveli.

 

 

Isto tako ne možemo ovom prilikom ne spomenuti inicijativu konavoskog HSS-a da bi u Konavlima , trebalo slaviti dva posebna blagdana i to Dan Konavala i Dan oslobođenja Općine Konavle i pobjede u Domovinskom ratu jer po njihovom mišljenju spajanje ova dva blagdana u jedan zapravo je neprihvatljivo nasljeđe komunističkog sustava.

 

 

Prije svega treba naglasiti kako Dan oslobođenja Konavala 21. listopada predstavlja dan kada su Konavle ponovo vraćene u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, a Konavljani se nakon najstrašnijeg progonstva od godine dana vratili na svoja izgorena ognjišta. HDZ Konavala se bavi komunalnom problematikom, odnosno životnim problemima naših sugrađana i nema takvih"težnji visoke politike" kojima se očito pokušavaju baviti naši dojučerašnji koalicijski partneri.

 

 

Njima stoga preostaje put kojim su krenuli, a Hrvatska demokratska zajednica će i dalje nastaviti stabilno i uspješno voditi Općinu Konavle, za što je i dobila mandat od Konavoka i Konavljana", navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Ivo Simović predsjednik Općinske organizacije konavoskog HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji