potpuno oblačno, vjetrovito
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.2°C
Vrijeme za 05.12.2020.
05.12.2020. Danas
Max. 14°C Min. 13°C
Vrijeme za 06.12.2020.
06.12.2020. Ned
Max. 18°C Min. 12°C
Vrijeme za 07.12.2020.
07.12.2020. Pon
Max. 14°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,960985
GBP
GBP
8,344711
USD
USD
6,197009
EUR
EUR
7,543619
Vijećnici otkrili što misle o prijedlogu MOST-a da se Dubrovniku pomogne iz državne blagajne (VIDEO)
19.11.2020 | Politika
DRŽAVNI PRORAČUN ZA DUBROVNIK

Vijećnici otkrili što misle o prijedlogu MOST-a da se Dubrovniku pomogne iz državne blagajne (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Mnoge izdašne godine Dubrovnik je izdašno punio državni proračun. U ovoj kriznima vrijeme je da mu se iz državnog proračuna izdašnije i vrati

Video

Gradski vijećnici MOST-a Dolores Lujić i Maro Kristić uputili su amandmane na Državni proračun 2021. kojima žele osigurati sredstva za određene gradske projekte iz državne blagajne.  

 

"Samim uvidom u prijedlog proračuna za sljedeću godinu, vidi se da se veliki broj projekata različitih lokalnih zajednica financira iz državnog proračuna. Činjenica da je Grad Dubrovnik na ime različitih turističkih rezultata punio godinama proračun Republike Hrvatske govori u prilog da bi Republika Hrvatska trebala vratiti Gradu Dubrovniku", kazao je Maro Kristić, MOST.

 

Iz MOST-a naglašavaju da je to u ovim vremenima posebno potrebno, obzirom da je Dubrovnik jedan od najpogođenijih korona krizom. U drugim strankama ipak drugačije razmišljaju. 

 

"Meni je jasno da su brzo lokalni izbori i da se politikantstvom pokušava privući pažnja. Nije uobičajeno davati amandmane na državni proračun, pogotovo u situaciji kad imamo ovako dobru suradnju putem gradonačelnika Mata Frankovića s vladom premijera Plenkovića", rekao je Marko Potrebica, HDZ.

 

"To je sloboda svim političkim akterima da djeluju na njihov način. SDP je nasuprot njima dao amandmane na lokalni proračun", dodaje Jadran Barač, SDP.   

 

 Naši sugrađani pak smatraju kako ne bi bilo loše kada bi se Dubrovniku pomoglo iz državne blagajne. 

 

"Ja mislim da je u redu i da bi trebalo, i za Dubrovnik da se nešto učini", zaključuje Zorica.

 

"Ja mislim da je u redu s obzirom na to da  je bila jako loša sezona. Mislim da bi to bilo sasvim u redu", govori Dominik.

 

MOST-ovci traže financijsku potporu za izgradnju doma umirovljenika na Medarevu, izgradnja azila za životinje, turističku promociju, pomoć najugroženijim amaterskim sportskim kolektivima, te za mnoge ostale  gradske projekte . Pozvali su i druge vijećnike da im se pridruže.

 

Više pogledajte u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji