Izvanredne vijesti
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.5°C
Vrijeme za 28.03.2020.
28.03.2020. Danas
Max. 11°C Min. 9°C
Vrijeme za 29.03.2020.
29.03.2020. Ned
Max. 16°C Min. 7°C
Vrijeme za 30.03.2020.
30.03.2020. Pon
Max. 18°C Min. 7°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,181980
GBP
GBP
8,477970
USD
USD
6,906151
EUR
EUR
7,606435
Sassoli poručuje: U jeku borbe protiv koronavirusa demokracija se ne smije zaustaviti!
26.03.2020 | Politika
EUROPSKI PARLAMENT

Sassoli poručuje: U jeku borbe protiv koronavirusa demokracija se ne smije zaustaviti!

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Europski parlament danas održava plenarnu sjednicu kako bi glasao o hitnim EU mjerama za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Europski parlament danas održava plenarnu sjednicu kako bi glasao o hitnim EU mjerama za borbu  protiv pandemije koronavirusa. One uključuju potporu zdravstvenim sustavima te financijsku pomoć članicama najteže pogođenima krizom. Ovo je prva plenarna sjednica na kojoj se koristi glasanje na daljinu.


 
Pedsjednik Europskog parlamenta David Sassoli na otvaranju izvanredne plenarne sjednice rekao je više o mjerama borbe protiv Covida-19.

 


„Prolazimo kroz vrlo tešku i neočekivanu situaciju. To znači da smo proteklih tjedana trebali donositi odluke bez presedana, pokušavajući predvidjeti okolnosti koje se iznimno brzo mijenjaju kako bismo zaštitili zdravlje osoblja i zastupnika, a ujedno i jamčili da se demokratski rad ove institucije može nastaviti.

 


Naravno, morali smo usporiti. Ali se nismo zaustavili, jer demokracija se ne može  zaustaviti u jeku ovakve dramatične krize. Doista, naša je dužnost u ovim teškim vremenima biti na usluzi našim građanima koji toliko trpe . Moramo im dati nadu u ovim mračnom razdoblju i u vremenu koji dolazi. Kao zakonodavci, imamo sredstva, mogućnost i obvezu pomoći.

 


Danas smo unatoč daljini blizu, ujedinjeni u ovom neobičnom, izvanrednom formatu. Kroz  jamstvo nastavka demokratskog rada Parlamenta, odlučni smo dati svoj doprinos u borbi protiv ove pandemije. To je jedini način na koji možemo služiti građanima, služiti našim zajednicama i našim zdravstvenim radnicima koji se žrtvuju na odjelima bolnica diljem Europe.

 


Prije nekoliko dana, ovaj strašan virus pogodio nas je vrlo blizu. Odnio je život jednog mladića koji je radio s nama u Europskom parlamentu. Upućujemo našu najdublju sućut obitelji Giancarla kao i obiteljima svih onih čiji su najdraži bili žrtve Covida-19.
Želim odati priznanje svim onim ljudima koji se hrabro i odlučno bore protiv ovog virusa svaki dan. Prije svega bolesnima, zdravstvenom osoblju koje neumorno radi diljem Europe, te također građanima koji će odgovornim ponašanjem biti presudni za iskorjenjivanje ove pandemije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji