Koja je svrha javnog savjetovanja?
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
31.1°C
Vrijeme za 31.07.2021.
31.07.2021. Danas
Max. 30°C Min. 25°C
Vrijeme za 01.08.2021.
01.08.2021. Ned
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 02.08.2021.
02.08.2021. Pon
Max. 28°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,968904
GBP
GBP
8,811615
USD
USD
6,306287
EUR
EUR
7,501328
Koja je svrha javnog savjetovanja?
10.12.2019 | Politika
GRADSKI KOTAR GRAD:

Koja je svrha javnog savjetovanja?

Autor: Libero Portal
Foto: Grad Dubrovnik
Gradski kotar Grad uputio je priopćenje za medije uoči današnje sjednice Gradskog vijeća

Uoči današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika predsjednik Gradskog kotara Grad Marin Krstulović uputio je priopćenje za medije kojeg prenosimo u cijelosti:

 

 

"Gradonačelnik grada Dubrovnika u zadnji tren opet predlaže odluke kojima se pogoduje maloj grupaciji odabranih, a na štetu građana grada Dubrovnika i života u Gradu.

 

 

Riječ je o Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o zakupu javnih površina. Minira se Plan upravljanja stare gradske jezgre te se više od milijarde kuna prometa ostavlja onima koje stručnjaci HDZ-a odaberu, umjesto da doktori znanosti koji rade u multidisciplinarnom timu za izradu Plana upravljanja odrede optimalni plan namjene javnih površina.

 

 

Sve je krenulo donošenjem nove odluke o buci, gdje je gradonačelnik pogodovao nekim ugostiteljima te je usprkos rezultatima provedene ankete vrijeme puštanja glazbe produljio do 00:30, iako se za to vrijeme izjasnilo daleko najmanje građana Grada Dubrovnika, punih 1,2%.

 

 

Tada je gradonačelnik poručio građanima da nisu sudjelovali u javnom savjetovanju te je zbog toga odluka takva kakva je! Ovoga puta, na javno savjetovanje stavljen je Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zakupu javnih površina. Odluku je najprije definirao i javno objavio – naravno – na sastanku s ugostiteljima.

 

 

Poučeni prethodnom situacijom, građani Dubrovnika su se vrlo aktivno uključili u javno savjetovanje Gradskog kotara Grad, i uz pomoću google formsa ispunili su upitnik te putem Gradskog kotara Grad poslali mišljenja 28 građana na 113 stranica prijedloga. Dali su ruke.

 

 

Eto Gradonačelniče, ispitivanje mišljenja građana se može napraviti i besplatno, a ne za 26000 kuna +PDV javnog novca! Na stranicama Grada Dubrovnika objavljeno je Izvješće s rezultatima savjetovanja gdje su poslani naši prijedlozi.

 

https://www.dubrovnik.hr/uploads/posts/13411/Izvjesce-o-provedenom-savjetovanju-Nacrt-Odluke- o-izmjenama-i-dopunama-Odluke-o-zakupu-javnih-povrsina.pdf

 

Izdvajamo iz izvješća: “29 podnesaka pisano je u obliku ankete koju su građani sami proveli, gdje odgovaraju na ukupno 20 pitanja na temu javnih površina i uglavnom izražavaju nezadovoljstvo stanjem, te protivljenje zaključivanju ugovora do 5 godina, kao i zamrzavanju stanja prije donošenja Plana upravljanja Gradskom jezgrom.” I, što se dogodilo s prijedlogom Odluke nakon savjetovanja? Ništa!

 

 

Tko god je podnio prijedloge skupa sa brojem i e-mail adresom – nije dobio odgovor! Ništa nije ni uvaženo iako smo svi dali prijedloge i mišljenja kako bi svima bilo bolje! Kako bi ova odluka prošla ispod radara, Prijedlog Odluke je naknadno ubačen točka na dnevni red današnje, 26. sjednice Gradskog vijeća.

 

 

Prijedlog je ostao isti unatoč zaključcima provedenog savjetovanja. Toliko o demokratskim procedurama i poštivanju glasa građana Dubrovnika. Respect the City!", navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Gradskog kotara Grad Marin Krstulović. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji