vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
30.8°C
Vrijeme za 15.08.2020.
15.08.2020. Danas
Max. 29°C Min. 25°C
Vrijeme za 16.08.2020.
16.08.2020. Ned
Max. 28°C Min. 23°C
Vrijeme za 17.08.2020.
17.08.2020. Pon
Max. 28°C Min. 23°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,944859
GBP
GBP
8,267946
USD
USD
6,318683
EUR
EUR
7,477530
Razriješen Ivica Grilec. Potrebica: ne treba ga cipelariti, nije ukrao novce!
27.07.2020 | Politika
GRADSKO VIJEĆE

Razriješen Ivica Grilec. Potrebica: ne treba ga cipelariti, nije ukrao novce!

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević
"Čovjek odlazi. Njegova žena i djeca ovo gledaju, nemojte ostavljati sumnju da je ukrao novce. Nemojmo to raditi! Ako je ukrao pare, objesimo ga na Orlandu. Ali nemojmo ga sad teretiti", rekao je Potrebica

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika razriješen je Ivica Grilec kao ravnatelj Rezervata Lokrum, a vršiteljicom dužnosti, kako je to od ranije bilo poznato, imenovana je Nikolina Grković.

 

 

Sad već bivši ravnatelj je smijenjen od strane Upravnog vijeća Rezervata Lokrum zbog pogrešno vođenog postupka javne nabave za odvoz otpada. Ni to nije moglo proći bez rasprave na gradskom vijeću. 

 

 

"Dvije i pol godine smo izgubili. Prošlu je sjednicu gradonačelnik rekao da je Grilec u jednom dijelu loš ravnatelj. Žao mi je da je došlo do ove situacije. Kad je bila debata o izboru ravnatelja, nikako mi ne može pobjeći kad je Franković rekao da je Grilec dobio posao jer je član HDZ-a i da mu zato može vjerovati", rekao je DDS-ov vijećnik Ivan Jelčić navodeći kako Grilec nije bio kompetentan za to mjesto.

 

 

"Gdje baš vi o političkim podjelama? Puno dobrog je napravljeno na otoku. To građani znaju. Ali nije poštovao procedure. Tu je odgovornost onoga koji ga je predložio. Njegov propust ima moralnu problematiku, preko toga se neće prijeći. Preuzeli smo odgovornost i za uspjeh i neuspjeh. I vi ste znali preuzeti političku odgovornost, nemojmo zaboraviti trgovinu Tevšić-Matušić, dakle Lokruma i Linđa, kad je izvrsna ravnateljica Linđa izvisila, gospođa Josipa Pavlović. Ne zaboravimo niti Umjetničku galeriju, a niti slučaj Šiše, koji je torpediran i za kojeg je ovaj Grad platio 800 tisuća kuna penala zbog torpeda", odgovorio mu je Mato Franković i dodao kako je u zadnje dvije godine na Lokrumu napravljeno više toga nego u zadnjih 30 godina.

 

 

Građani se pitaju što je sa zečevima, odgovorio mu je Jelčić.  

 

 

"Lokrum je Rezervat. Kao takav zaštićen. Netko je iz zafrkancije doveo par kunića, pa su se pretvorili u 800 kunića. Oni su kao vrsta koja ne pripada napravili problem. Zato je javna ustanova išla u zbrinjavanje životinja sukladno zakonu. Koliko zečeva sad ima, ne znam, ali ima ih puno. Mislim da bi ih se trebalo svesti na najminimalniji broj. Cilj je da se smanji ta vrsta, ona tamo ne pripada", rekao je Franković.

 

 

"Nekad ste hvalili bivšeg ravnatelja, a danas kažete da Grilec je učinio najbolji posao ovdje u 30 godina. A date mu ocjenu dovoljan. Hvalite bivšu ravnateljicu Linđa, a protiv nje se vode neke prijave", rekao je Miho Obradović (HNS), a Franković mu je odgovorio da i ne broji prijave koje je Obradović uputio.  

 

 

Rikard Rossetti (DUSTRA) ne bi nikad smijenio Grileca. Za Lokrum kaže da nikad nije bio toliko uredan i da ne treba sad činiti neke velike rasprave. 

 

 

Potrebica je rekao da Grileca ne treba cipelariti, dodajući da nije ukrao novce: "Ravnatelj Grilec nije ukrao nikakve novce, falio je što nije zaustavio javnu nabavu kad je krenuo odvoziti smeće. Ovo gledaju njegova žena i djeca, ne trebamo nikoga cipelariti. Ja kao predsjednik Gradskog vijeća, nisam vidio ikakvu sumnju da je itko ukrao novce".

 

 

S njim se slaže i Emilio Puljizević dodajući kako "Grilec ne zaslužuje kamenovanje".

 

 

Daljnji tijek sjednice Gradskog vijeća pratite UŽIVO! na Libertas televiziji.

 

 

O ovoj temi više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji