Božo Primić i Marko Bautović: MOST je politička opcija kojoj vjerujemo!
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
30.4°C
Vrijeme za 23.06.2021.
23.06.2021. Danas
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 24.06.2021.
24.06.2021. Cet
Max. 33°C Min. 21°C
Vrijeme za 25.06.2021.
25.06.2021. Pet
Max. 32°C Min. 26°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,837505
GBP
GBP
8,736414
USD
USD
6,298943
EUR
EUR
7,493222
Božo Primić i Marko Bautović: MOST je politička opcija kojoj vjerujemo!
13.05.2021 | Politika
INTERVJU

Božo Primić i Marko Bautović: MOST je politička opcija kojoj vjerujemo!

Autor: Libero Portal
Foto: MOST
Na Mostovoj listi za gradsko vijeće se nalaze i dva uspješna mlada čovjeka, Božo Primić i Marko Bautović. O sebi privatno, razlozima ulaska u politiku ali i planovima za budućnost za naš portal govore potpuno otvoreno

Gosp. Primić, recite nešto o sebi?

 

Moje ime je Božo Primić , imam 30 godina Odrastao sam na Gorici sv. Vlaha a posljednjih 10 god. živim u Solitudu gdje ja i žena držimo caffe bar "Solitudo". Također sa dva prijatelja proizvodim domaće konavosko pivo i likere, a posljednjih 10 godina radim u turizmu od prodaje pa do voditelja agencija itd. 

 

Screenshot_20210512-233215_Google (1).jpg

 

Pričali ste o sportskom turizmu. Bavite se sportom?

 

Odrastao sam u blizini sportske dvorane u Gospinom polju tako da sam se bavio raznim sportovima kao dijete (judo, jiu jitsu, stolni tenis, košarka  te plivanje ). Sa nekih 13 godina počeo sam igrati biljar u koji sam se zaljubio te ostvario brojne nacionalne i internacionalne uspjehe . Trenutno sam član bočarskog kluba "Petka" , Ronilačkog kluba Dubrovnik te moto kluba "Dvije rote" 

 

Kako mislite pomoći razvoju sporta u Dubrovniku?

 

Prvenstveno moramo omogućiti svoj djeci besplatne članarine te svim sportovima uvjete i prostor za održavanja treninga , natjecanja te kampova za mlade kako u ljetnim tako i u zimskim mjesecima. Djeci treba ponuditi raznovrsnost i smanjiti financijsko opterećenje roditelja, jer rezultati koje ta djeca ostvare su rezultati svih nas 

 

Mislite li da Dubrovnik kao turistička destinacija može bolje?

 

Naravno da može. Sa biljarom sam proputovao cijeli svijet i vidio svašta. Dubrovnik je zasigurno jedan od najljepših gradova na svijetu i ima ogroman potencijal za različite vrste cijelogodišnjeg turizma bio to sportski , zdravstveni ili slično. Svi živimo od gradskih zidina koje su izgradili  naši preci. Krajnje je vrijeme da stvorimo nešto novo na što možemo biti ponosni, a da pritom sačuvamo ovo malo prirodne ljepote i povijesti ovoga preljepoga grada

 

Zašto baš "Most"?

 

Upravo zato što "Most" okuplja mlade , sposobne i uspješne ljude koji žele bolji grad i bolju budućnost našoj djeci, kojima je dosta lažnih političkih obečanja, korupcije i devastacije javnog dobra.

 

Gosp. Bautović, molim Vas da se predstavite.

 

Moje ime je Marko Bautović, rođen sam 3.8.1991. u Dubrovniku. Oženjen sam, otac dvoje djece. Zaposlen sam u hotelskom sektoru te sam ujedno i poduzetnik, točnije ugostitelj. Po struci sam prvostupnik međunarodnih odnosa i diplomacije, a kako trenutno privodim kraju svoj diplomski rad, uskoro bih trebao postati i magistar te struke na sveučilištu DIU Libertas u Zagrebu. Bivši sam profesionalni sportaš, vaterpolist, gdje sam kao dugogodišnji član vaterpolo kluba Jugosvajao mnoge trofeje, a kao najveće sportsko postignuće i kao kruna moje karijere, bih izdvojio osvajanje Lige prvaka 2016. godine u Budimpešti. Kroz mlađe nacionalne vrste sam također osvajao mnoge trofeje, a onaj vrijedan spomena je zlato na juniorskom svjetskom prvenstvu, gdje sam ujedno bio i kapetan juniorske vaterpolo reprezentacije.

 

Zašto MOST?

 

U MOST sam došao na poziv gospara Mara Kristića kojeg poznajem još od ranije iz nekih sportskih događanja i manifestacija. MOST kao stranka mi se sviđa iz razloga što dijelimo politički svjetonazor i rekao bih kako je to jedina hrvatska stranka bez mrlje, a ja ću svojim angažmanom i ustrajanjem potruditi se da tako i ostane. Veliki sam pobornik borbe protiv korupcije i želim pomoći MOST-u koji se za to zalaže od samog početka. Rekao bih da se problemi kako u državi, tako i u gradu, trebaju rješavati postepeno, planski i iznutra, kako bi konačni ishod bio pozitivna promjena.

 

Recite nam kako provodite slobodno vrijeme?

 

Svoje slobodno vrijeme, kojeg imam jako malo, volim provoditi sa svojom obitelji, bilo da je to šetnja Uvalom i Babinim kukom, sladoled u gradu, igranje s legićima i barbikama, nije bitno, samo da što više tog slobodnog vremena provedem sa svojom mališanima i suprugom. Njihov osmijeh mi je nešto najvrijednije i moja najveća snaga. Pokušavam održavati i zdravi sportski život tako da svakodnevno treniram, trčim, plivam ili vježbam u teretani.

 

Kako gledate na razvoj turizma i sporta u gradu Dubrovniku? 

 

Turizam u Dubrovniku je jako dobro razvijen što ne znači da nema mjesta napretku. Smatram da je sportski turizam bitna grana turizma kako bi produžili turističku sezonu na način da Dubrovnik bude poželjna lokacija priprema za sportaše. Za takav zaokret potrebna nam je infrastruktura koja prati tržište i potrebe sportaša pa nam je stoga prijeko potrebna reorganizacija poticajnih sredstava za potrebe dubrovačkog sporta. Dubrovnik ima veliki potencijal postati mjesto cjelogodišnjih priprema sportaša, međutim za razvoj ovako velikog projekta je bitan i razvoj same infrastrukture koja nam je veliki deficit i nedostatak.

 

Ova svjetska kriza je mnoge obitelji dovela na sam rub egzistencije i Grad tu mora stati iza svojih građana. Ako govorimo o sportu, MOST-ov program je omogućiti svakom djetetu besplatno bavljenje sportom jer je to najmanje što svako dijete i roditelj zaslužuje te ono ne bi smjelo biti financijsko opterećenje dubrovačke obitelji i djece.

 

Koji su Vam planovi  planovi za budućnost?

 

U budućnosti, točnije skorijoj budućnosti, želim uspješno diplomirati i postati magistar međunarodnih odnosa i diplomacije na sveučilištu DIU Libertas u Zagrebu. Cilj mi je napredovati u svim poljima, kako poslovnim i političkim, tako i u onim privatnim, točnije obiteljskim. Želim napredovati kod svog hotelskog poslodavca, ujedno podići i vlastiti biznis na visoku razinu, te svakako napredovati u obiteljskom životu jer tu uvijek ima najviše prostora za napredak. Svakog dana je nova prilika za učenje i napredovanje i to shvaćam kao veliki dar koji trebamo prihvatiti I iskoristiti za biti bolji, kao zaposlenik, kao biznismen, kao otac, kao muž, kao prijatelj, kao političar i kao građanin.

SPONZORIRANO

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji