lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
24.7°C
Vrijeme za 17.08.2019.
17.08.2019. Danas
Max. 22°C Min. 22°C
Vrijeme za 18.08.2019.
18.08.2019. Ned
Max. 29°C Min. 19°C
Vrijeme za 19.08.2019.
19.08.2019. Pon
Max. 30°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
+0.00%
CHF
CHF
6,795031
+0.00%
GBP
GBP
8,099475
+0.00%
USD
USD
6,662589
+0.00%
EUR
EUR
7,383481
 Problem žičare treba riješiti odmah jer ovako štetu trpe svi!
03.05.2019 | Politika
JADRAN BARAČ:

Problem žičare treba riješiti odmah jer ovako štetu trpe svi!

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
"Jasno je da prijetnje i tužbe nisu urodile plodom jer žičara ne radi, a pitanje je dokad"

Priopćenje predsjednika dubrovačkog SDP-a prenosimo u cijelosti:

"Populizam je debelo zavladao Dubrovnikom, a on dolazi isključivo od vladajućeg HDZ-a i obilježen je lokal-patriotizmom bez pokrića, odnosno bez znanja, odgovornosti i poštivanja zakona. Od lijepih riječi, odnosno populističkog PR-a, građani Grada nemaju korist. Naime, Gradonačelnik je na prošloj sjednici Gradskog vijeća iznio, tj. najavio, određene korake i (dez)informacije vezane uz rješavanje problema naplate duga koncesije za žičaru. Podsjetimo se koje točno i krenimo redom:

- Excelsa nekretnine su do 1. travnja dužne potpisati Koncesijski ugovor s Gradom Dubrovnikom, a ako se to ne dogodi, DORH će zatvoriti žičaru.
- U suradnji s DORH-om napravljeno je novo vještačenje te je ocijenjeno da je koncesijska naknada od 15 % preniska.
- Na sljedećoj sjednici Vijeća predložit ću poništenje starog prijedloga i usvajanja novoga prijedloga Koncesijskog ugovora s naknadom od 30 %.

S obzirom na spomenuto, logično se otvaraju brojna pitanja:
- Nije jasno koji se točno ugovor trebao potpisati do 1.travnja ukoliko ovaj iz 2018. nije dostavljen Excelsa nekretninama? 

- Zašto prijedlog Ugovora koji se temelji na vještačenju DORH-a, a prema kojem se povećava iznos koncesijske naknade na 30 %, nije dostavljen na dnevni red ove sjednice Gradskog vijeća?

- Postoji li pisani trag vezano uz spomenuto vještačenje i prijedloge DORH-a i mogu li se gradski vijećnici upoznati s istima?

- Nedavna izjava gradonačelnika Mata Frankovića govori kako se neće inzistirati na povećanju koncesijske naknade na 30 %, već da može biti i 15 %?  Takva izjava poništava logiku cijele njegove nedavne komunikacije, pa i sudskog spora, jer ako smo prije godinu izglasali Odluku o dodjeli koncesije za gospodarsko korištenje s koncesijskom naknadom 15 %, čemu onda prijetnje DORH-om i završno zatvaranje od strane Carinske uprave?
 
Sudeći prema predloženom dnevnom redu sljedeće Sjednice Gradskog vijeća još nije postignuta nagodba prema kojoj bi se stekli uvjeti za potpisivanje Ugovora o koncesiji. Jasno je da prijetnje i tužbe nisu urodile plodom jer žičara ne radi, a pitanje je dokad. Ugovor nije potpisan i na kraju štetu trpe svi. SDP se u ovom slučaju zalaže za što brže rješavanje problema dugovanja i to temeljem pregovora, a ne prijetnjama i tužbama koje obiluju manjkavostima te nepoznavanjem osnovnih zakonskih pretpostavki, što posljedično može biti katastrofalno za Grad Dubrovnik."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji