Franković: Nikad i nikome neću izaći u susret koristeći položaj i ovlasti gradonačelnika
umjereno jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.6°C
Vrijeme za 01.03.2021.
01.03.2021. Danas
Max. 10°C Min. 10°C
Vrijeme za 02.03.2021.
02.03.2021. Uto
Max. 14°C Min. 7°C
Vrijeme za 03.03.2021.
03.03.2021. Sri
Max. 15°C Min. 6°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,882857
GBP
GBP
8,777835
USD
USD
6,288620
EUR
EUR
7,575272
Franković: Nikad i nikome neću izaći u susret koristeći položaj i ovlasti gradonačelnika
27.01.2021 | Politika
GRADONAČELNIK O NEKRETNINSKOM LOBIJU

Franković: Nikad i nikome neću izaći u susret koristeći položaj i ovlasti gradonačelnika

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević
U jeku nacionalnih afera mislim da smo jasno pokazali tko se ne boji - rekao je Mato Franković

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku odbacilo je kaznenu prijavu protiv vlasnika Dubrovačke televizije Orsata Zovka, a koju je protiv njega podnio dubrovački gradonačelnik i saborski zastupnik Mato Franković. Dubrovačka televizija o tome je jutros izvjestila medije priopćenjem, a gradonačelnik Mato Franković na tu temu sazvao je konferenciju za medije na kojoj je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica. 

 

"Ono što je ključno, a što dokazuje rješenje DORH-a je kako sva tri iskaza sugeriraju odnosno potvrđuju moje izjave o načinu djelovanja DUTV-a i traženju iznosa. Tu jasno i nedvojbeno možete pročitati sve što je DORH donio. Ono što zabrinjava je da je navedeno u tom iskazu da je vlasnik DUTV- a iznosio neistinu, tvrdeći da je loš odnos počeo nakon afere Lokrum. To je neistina s obzirom na to da je odnos diskreditiranja mene počeo nakon mjesec dana od našeg sastanka, a na temu Ulice Kardinala Stepinca. Druga neistina je kako je vršen pritisak od strane gradske uprave na Paska Tomaša s ciljem da objavi informacije vezane za aferu Lokrum," rekao je Mato Franković i nastavio:

 

"Prava istina je sljedeća - upravo je novinar DUTV-a Pasko Tomaš na temu financiranja DUTV-a dobio 22. lipnja pred parlamentarne izbore, dakle ponudio je da o tome piše nakon izbora. Predsjednik Gradskog vijeća je istom novinaru odgovorio kako Gradska uprava nema što zataškavati, a sve nepravilnosti koje se uoče će se konačno i ispraviti. Nakon ove komunikacije DUTV je počeo s objavama vezanim za Lokrum. Činjenica je da je navedena kaznena prijava odbačena 1. prosinca 2020. DUTV je istinu objavila dan nakon događaja kojem smo jučer svjedočili, a to je akt za zaštitu gradskog područja, jučer izglasan. Investitor je jučer potegnuo za gradskom imovinom. Investitor je to poslao u 18:31 sati, a DUTV je to objavio već u Dnevniku u 18:00 sati," - rekao je i dodao kako je "jasno da je cilj njega osobno diskreditirati". 

 

"Prvi cilj je novac, sada je cilj izmjene i dopune GUP-a, povlađivanje nekretninskom lobiju. Ponavljam, ja osobno ovdje nikad i nikome na bilo kakav način neću izaći u susret koristeći položaj i ovlasti gradonačelnika. Ponosan sam što je na jednak način predsjednik GV-a Marko Potrebica, kojem je to bilo ponuđeno, da šuti, da se ne piše - odbio. To smo odbili i rekli - slobodno pišite, ako se utvrdi suprotno mi ćemo te ljude sankcionirati. U jeku nacionalnih afera mislim da smo jasno pokazali tko se ne boji", rekao je Franković.

 

Više u vijestima Libertas televizije u 14:30 te u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji