HNS-ovci poručuju da su spremni za suradnju sa svima:
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
8.6°C
Vrijeme za 14.04.2021.
14.04.2021. Danas
Max. 7°C Min. 7°C
Vrijeme za 15.04.2021.
15.04.2021. Cet
Max. 15°C Min. 6°C
Vrijeme za 16.04.2021.
16.04.2021. Pet
Max. 15°C Min. 6°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,864491
GBP
GBP
8,711681
USD
USD
6,325368
EUR
EUR
7,562610
HNS-ovci poručuju da su spremni za suradnju sa svima:
07.04.2021 | Politika
KONFERENCIJA ZA MEDIJE

HNS-ovci poručuju da su spremni za suradnju sa svima: "U modernoj politici više nije bitno "lijevo" ili "desno"

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Na konferenciji su govorili predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj, predsjednik ŽO HNS Dubrovačko-neretvanske, Valentin Dujmović i član Predsjedništva ŽO HNS-a Dubrovačke-neretvanske Zdravko Čulić

U sklopu kampanje Vraćanje korijenima i obilježavanja 50 godina Hrvatskog proljeća, Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati održali su konferenciju za novinare na Brsaljama. 

 

Na konferenciji su govorili predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj, predsjednik ŽO HNS Dubrovačko-neretvanske, Valentin Dujmović i član Predsjedništva ŽO HNS-a Dubrovačke-neretvanske Zdravko Čulić.

 

Između ostalog su poručili kako otvaraju vrata za suradnju sa svima jer u modernoj politici danas više nije bitno "lijevo" ili "desno". Tako je danas HNS pričao o povratku korijenima, a puno se spominjalo Savku Dabčević Kučar. 

 

"Kao naša osnivačica, ostavila je vrijednosti i ideje koje su kasnije svi naši predstavnici u vladama od osnutka Republike Hrvatske, pa do danas provodili u djelo. Sjetimo se početka izgradnje autocesta, POS-ovih stanova, legalizacije bespravne izgradnje, nedavno reforme obrazovanja, ali i mnogih drugih projekata", rekao je Valentin Dujmović, predsjednik ŽO HNS-a.

 

"Mislim da je dobro da i danas, u ovo vrijeme, ponovno zastupamo te iste vrijednosti koje je Savka tih godina zagovarala, pa da se HNS vrati na neki način tim svojim korijenima i da HNS postane centralna stranka, građanska stranka centra u Hrvatskoj", rekao je Zdravko Čulić.

 

Ono što je naglašeno jest da HNS-u nije problem skrenuti ni lijevo ni desno, sve dok idu naprijed, što je politika koje se drže i na lokalnoj i na nacionalnoj razini. 

 

"Taj način djelovanja, nova idelogija, kako god hoćete, se zove ili barem smo ga mi nazvali - novi liberalizam. Znači, moderan liberal je vjernik koji priznaje pravo izbora, moderni liberal je i suverenist po pitanju prirodnih resursa, koji se ujedno zalaže za tržišnu ekonomiju. Moderni liberal je i osoba koja je socijalno osvještena, koja promišlja, gleda kako pomoći na bazi socijalnih kriterija i zagovara efikasniju i manju ulogu države i jeftiniju državu", rekao je Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a. 

 

Više u vijestima Libertas televizije u 14:30 te u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji