HDZ o covid potvrdama: Argumentacija prosvjednika nije utemeljena
umjereno jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.1°C
Vrijeme za 01.12.2021.
01.12.2021. Danas
Max. 11°C Min. 7°C
Vrijeme za 02.12.2021.
02.12.2021. Cet
Max. 14°C Min. 9°C
Vrijeme za 03.12.2021.
03.12.2021. Pet
Max. 15°C Min. 6°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,214703
GBP
GBP
8,843884
USD
USD
6,622209
EUR
EUR
7,523492
HDZ o covid potvrdama: Argumentacija prosvjednika nije utemeljena
16.11.2021 | Politika
KORONAVIRUS

HDZ o covid potvrdama: Argumentacija prosvjednika nije utemeljena

Autor: Libero Portal
Foto: Libero portal
Ne slažu se s argumentima koji se iznose na prosvjedima protiv cjepiva i potvrda. Smatraju da nema govora o ugrožavanju ljudskih prava

Na temu aktualne situacije u gospodarstvu i edpidemiološke situacije danas je konferenciju za medije sazvao županijski HDZ.  O ovoj temi govorili su predsjednik ŽO HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Blaž Pezo, član predsjedništva ŽO HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i predsjednik GO HDZ-a Dubrovnik Mato Franković.

 

Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je u županiji trenutno 1880 pozitivnih na Covid, 55 hospitaliziranih, 8 na respiratoru, 1 osoba je u međuvremenu preminula.

 

"U odnosu na ukupan broj zaraženih, broj hospitaliziranih je nešto manji nego prije, a to je rezultat cijepljenja. U županiji je cijepljeno nešto više od 60% građana", rekao je Dobroslavić i istaknuo kako se ne slažu s argumentima koji se iznose na prosvjedima protiv cjepiva i potvrda. Smatraju da nema govora o ugrožavanju ljudskih prava i da argumentacija prosvjednika nije utemeljena.

 

Dobroslavić ponovno poziva na cijepljenje: “Ako zatrpamo bolnice bolesnima, neće moći dobiti pravu skrb. Svi koji nisu oboljeli od Covida imaju pravo na zdravstvenu skrb”. 

 

Trenutno nije zabilježen nikakav problem sto se tiče mjera koje su na snazi od danas, a koje se tiču potvrda.

 

Franković je rekao kako je sezona bila uspješna i dovela do oporavka gospodarstva RH.

 

"Gospodarstvo se održalo i mjerama koje su bile ili su još na snazi. Posljednjih mjeseci smo imali izuzetno dobre uvjete zaduženja, poput tvrtke Libertas kojoj je ponuđena kamata od samo 0,9%. Vlada je zadržala kreditnu i financijsku likvidnost. Na području grada ugovoreno je više od 2,42 milijarde kuna iz EU fondova", rekao je Franković pozivajući sve privatne tvrtke da se javljaju na raspisane natječaje, kako bi to pridonijelo većoj konkurentnosti dubrovačkog i hrvatskog gospodarstva.

 

Covid potvrde u gradu

 

Postoji cijeli sustav evidencije ulazaka i prepoznavanja Covid potvrda. Grad je ugovorio testiranje s domom zdravlja. Jutros su se zaposlenici testirali. Nitko nije imao koronavirus.

 

Tvrtka Sanitat je imala problema na ribarnici sto se tiče Covid potvrda ali to je riješava, rekao je Mato Franković.

 

Potvrde u Županiji 

 

U županiji nije zabilježen nijedan problem. Bilo je poteškoća oko snalaženja u poštovanju novih propisa. 210 je zaposlenih u županijskoj administraciji, od toga je 70 posto preboljelo ili se cijepilo. 

 

42 djelatnika nisu cijepljena - rekao je Nikola Dobroslavić.

 

Više u Vijestima Libertas televizije u 14 h te u 17:30 h!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji