Lasić: Razrednica jednog završnog razreda zamolila je da učenici iz Konavala ostanu doma
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.5°C
Vrijeme za 14.04.2021.
14.04.2021. Danas
Max. 13°C Min. 8°C
Vrijeme za 15.04.2021.
15.04.2021. Cet
Max. 15°C Min. 6°C
Vrijeme za 16.04.2021.
16.04.2021. Pet
Max. 16°C Min. 6°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,878948
GBP
GBP
8,762479
USD
USD
6,365948
EUR
EUR
7,571658
Lasić: Razrednica jednog završnog razreda zamolila je da učenici iz Konavala ostanu doma
25.02.2021 | Politika
UPUTIO DEMANTI

Lasić: Razrednica jednog završnog razreda zamolila je da učenici iz Konavala ostanu doma

Autor: Libero Portal
Foto: Općina Konavle
"Naravno da svi moramo paziti sebe i druge, a u slučaju ikakvih simptoma naši učenici trebaju ostati kod kuće. Ali da ih netko na ovakav način "šalje" doma? Jednostavno ne dopuštam!"

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić na Facebook stranici oglasio se vezano uz, kako tvrdi, netočne navode da je razrednica jednog učenika završnog razreda srednje škole zamolila da učenici iz Konavala ostanu doma.

 

"Jedna naša sumještanka zamolila me danas da provjerim navode koji su me duboko uznemirili, ali na sreću su se pokazali neistinitima, barem u opsegu da je riječ o nekakvoj službenoj politici institucije u pitanju. Naime, riječ je o tome da je razrednica jednog učenika završnog razreda, jedne srednje škole koju trenutno neću imenivati, "zamolila" da učenici iz Konavala ostanu doma. 

 

Svjedoci ste da od samog početka upozoravam na ozbiljnost ove bolesti, no ovakvu segregaciju koja za rezultat ima stigmatiziranje naše djece neću dopustiti niti kao načelnik niti kao čovjek! Ravnateljica spomenute škole me uvjerava da to nije nikad bila službena odluka/politika u toj odgojno-obrazovnoj ustanovi, no ovo pišem zbog svih drugih kojima bi nešto takvo uopće moglo pasti na pamet. Naravno da svi moramo paziti sebe i druge, a u slučaju ikakvih simptoma naši učenici trebaju ostati kod kuće. Ali da ih netko na ovakav način "šalje" doma? Jednostavno ne dopuštam! 

 

Svi smo nervozni i to je normalno, no ovo što se događa nama u posljednjih nekoliko dana/tjedana može se vrlo lako dogoditi i u nekoj drugoj općini/gradu.

 

Budimo ljudi u prvom redu, jer samo se zajedno možemo vratiti normalnom životu", napisao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji