Maro Kristić o zatvaranju vrtića Kono: Treba naći odgovarajući prostor na području kotara, a ne DOC!
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.0°C
Vrijeme za 28.11.2023.
28.11.2023. Danas
Max. 12°C Min. 9°C
Vrijeme za 29.11.2023.
29.11.2023. Sri
Max. 13°C Min. 7°C
Vrijeme za 30.11.2023.
30.11.2023. Cet
Max. 16°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9640
GBP
GBP
0,86671
USD
USD
1,0951
Maro Kristić o zatvaranju vrtića Kono: Treba naći odgovarajući prostor na području kotara, a ne DOC!
18.09.2023 | Politika
KRITIKA VIJEĆNIKA

Maro Kristić o zatvaranju vrtića Kono: Treba naći odgovarajući prostor na području kotara, a ne DOC!

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
"Zvuči nevjerojatno da su roditelji djece koja pohađaju vrtić na Konalu saznali za ovu vijest tek 13. rujna, neovisno o razlozima zatvaranja vrtića kojima se špekulira, a još je puno gore ako se znalo da će do ovoga doći, a ništa se nije poduzelo da se pronađe i opremi odgovarajući prostor za novi vrtić negdje na području kotara"

"Informacija da će Dječji vrtić Kono nakon dugog niza godina svog djelovanja 31. listopada ove godine zauvijek zatvoriti svoja vrata zatekla je roditelje, ali i sve nas koji živimo u gradskom kotaru Pile-Kono. Osim što su u ovom vrtiću tete podigle cijeli niz generacija, vijest su svi dočekali s nevjericom, jer je alternativna lokacija na koju bi se trebala premjestiti djeca iz ovog vrtića Doc u Lapadu, gdje se trenutno uređuju vrtićke prostorije u prostoru bivšeg Studentskog centra", piše gradski vijećnik Maro Kristić u svom današnjem priopćenju kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti:

 

"Zvuči nevjerojatno da su roditelji djece koja pohađaju vrtić na Konalu saznali za ovu vijest tek 13. rujna, neovisno o razlozima zatvaranja vrtića kojima se špekulira, a još je puno gore ako se znalo da će do ovoga doći, a ništa se nije poduzelo da se pronađe i opremi odgovarajući prostor za novi vrtić negdje na području kotara. Reorganizirati svakodnevicu u tako kratkom roku, u okolnostima s kojima smo svi dobro upoznati u Dubrovniku, od prometnih gužvi pa nadalje, nije niti malo lako, i ovo je krajnje neodgovorno i neprofesionalno prema roditeljima od strane nadležnih. Neovisno o tome jeli razlog zatvaranja vrtića izgubljeni sudski spor ili nešto drugo, nije u redu tražiti alibi u neuvjetnosti tog prostora u kojem je desetljećima bio vrtić, jer to je alibi koji ne drži vodu. Dječji vrtić koji se uređuje u Docu treba biti namijenjen djeci koja su ostala neupisana zbog manjka mjesta u dječjim vrtićima u Dubrovniku, a od gradske uprave se očekuje da nađe način da produži mogućnost korištenja dječjeg vrtića na postojećoj lokaciji, sve dok se ne nađe rješenje u kotaru Pile-Kono, bilo da je riječ o uređenju vrtića u prostorijama koje su koristili članovi kluba radio amatera, što sam kao mogućnost predlagao na gradskom vijeću, ili o nekoj drugoj primjerenoj lokaciji", poručio je Maro Kristić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji