Prvo istraživanje: U drugi krug idu Mato Franković i Đuro Capor, što ostatku oporbe i nije baš sjelo (VIDEO)
lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.4°C
Vrijeme za 24.02.2021.
24.02.2021. Danas
Max. 9°C Min. 9°C
Vrijeme za 25.02.2021.
25.02.2021. Cet
Max. 19°C Min. 8°C
Vrijeme za 26.02.2021.
26.02.2021. Pet
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,857283
GBP
GBP
8,812515
USD
USD
6,226099
EUR
EUR
7,569069
Prvo istraživanje: U drugi krug idu Mato Franković i Đuro Capor, što ostatku oporbe i nije baš sjelo (VIDEO)
20.01.2021 | Politika
LOKALNI IZBORI

Prvo istraživanje: U drugi krug idu Mato Franković i Đuro Capor, što ostatku oporbe i nije baš sjelo (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Iz HDZ-a ističu da je ovo istraživanje itekako dobar pokazatelj kako građani razmišljaju, dok Jadran Barač tvrdi da ankete nekad služe za promociju određene opcije, a za destabilizaciju drugih opcija

Video

Počelo je, počelo. Iako će službena predizborna kampanja još malo pričekati, krenule su prva istraživanja o mogućem razvoju izbora. Tako prema agenciji Ipsos Puls u drugi krug idu Mato Franković i Đuro Capor, što ostatku oporbe i nije baš sjelo. 

 

"Treba uzeti u kontekst tko je naručitelj tih anketa, koliko ja znam to je HDZ. Oni nisu, po meni, vjerodostojna organizacija, tako da ankete nekad služe za promociju određene opcije, a za destabilizaciju drugih opcija", kazao je Jadran Barač, SDP. 

 

"Osobno vam previše ne vjerujem u ankete, poglavito u ankete kada su u pitanju lokalni izbori, jer nijedna koja je provedena u zadnja dva-tri izborna ciklusa nije ni blizu  pogodila", govori Maro Kristić, MOST.

 

Iz HDZ-a ističu da je ovo istraživanje itekako dobar pokazatelj kako građani razmišljaju, s obzirom da se ankete na nacionalnoj razini obično rade na uzorcima od 1000 ljudi, a ovdje ih je bilo 700. 

 

"Itekako referentno istraživanje, itekako određuje određen trend, koji se ne mora pokazati na izborima jer smo to vidjeli da puno toga može izborna kampanja promijeniti i u jednu i u drugu stranu", govori Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika .

 

"Pa lijepo je primijetiti da građani podržavaju Srđ je Grad zbog višegodišnjeg truda u zaštiti javnih dobara i zaštite javnog interesa. Ipak, osim što je to pokazatelj nekog pozitivnog trenda, moram podsjetiti da je jedina prava anketa ona koja se odvija na dan izbora kada će građani zapravo zaokruživanjem listića odlučiti tko će ih predstaviti", govori Đuro Capor, Srđ je Grad. 

 

Ime Đura Capora i nije bilo baš očekivano u drugom krugu. 

 

Više pogledajte u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji