povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
17.8°C
Vrijeme za 21.10.2020.
21.10.2020. Danas
Max. 18°C Min. 12°C
Vrijeme za 22.10.2020.
22.10.2020. Cet
Max. 21°C Min. 12°C
Vrijeme za 23.10.2020.
23.10.2020. Pet
Max. 21°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,067136
GBP
GBP
8,317929
USD
USD
6,418138
EUR
EUR
7,575970
HDZ: Iza Kristićevog zalaganja za Mali Stradun stoji osobni obiteljski, a ne javni interes!
18.09.2020 | Politika
"MASKE SU PALE"

HDZ: Iza Kristićevog zalaganja za Mali Stradun stoji osobni obiteljski, a ne javni interes!

Autor: Libero Portal
Foto: Ivan Jukić
HDZ: "U svom zanosu je očito zaboravio spomenut kako osim obitelji Sršen čije stavove gorljivo zastupa posljednjih par mjeseci iza navedenog posla stoji i brat njegove supruge

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik oglasio se o istupima vijećnika Mara Kristića prilikom rasprave o izmjena i dopuna GUP-a Grada Dubrovnika, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

"Maske su (ponovo) pale! Nastupi vijećnika MOST-a Mara Kristića u kojima se poziva na zaštitu javnog interesa još jednom su se pokazali tek zavjesom iza kojih se skrivaju privatni interesi.

 

Gotovo nevjerojatno zvuči da je lokalni političar koji se uvijek poziva na zaštitu kako on to naziva malog čovjeka odlučio da prilikom izmjena i dopuna GUP-a Grada Dubrovnika umjesto da raspravlja o tome kako uravnotežit gradnju na području Grada Dubrovnika on se zalagao isključivo za projekt Mali Stradun. Tokom cijele rasprave na sjednici Gradskog vijeća navedeni vijećnik je pokušao uvjeriti ostale kolege kako je zapravo projekt Mali Stradun projekt od javnog interesa.

 

U svom zanosu je očito zaboravio spomenut kako osim obitelji Sršen čije stavove gorljivo zastupa posljednjih par mjeseci iza navedenog posla stoji i brat vijećnikove supruge, gospodin Prkačin.

 

I da, maske su pale! No, ovo nije prvi put podsjećamo, Kristić je najprije kod donošenja kontroverznog GUP-a iz 2014. godine bio suzdržan. Naime, dok su „Srđevci“, koji su ga podržavali kao kandidata za gradonačelnika, bili dosljedni u stavu protiv GUP-a, Kristić, tada član Laburista, ostao je dosljedan - sebi i svojim interesima. Mediji su otkrili i zašto- radi privatne investicije ispod ulice Iva Vojnovića, a kojoj je izmjenama GUP-a omogućena gradnja još nekoliko katova iznad razine ceste (što je do tada bilo zabranjeno).

 

Ono što se pitamo jest hoće li se vijećnici koji su podržali vijećnika Kristića od istog ograditi jer ih je možda doveo u zabludu ili neće? Ostaje nam za vidjeti u narednim danima. Na kraju. iako je od Mara Kristića, Konavljani bi rekli "što je nogo, nogo je"!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji