Imali smo namjeru podijeliti odgovornost i unaprijediti sustav u našoj županiji
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.6°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 Imali smo namjeru podijeliti odgovornost i unaprijediti sustav u našoj županiji
06.04.2019 | Politika
MOST UPOZORAVA NA LOŠE STANJE ZDRAVSTVA:

Imali smo namjeru podijeliti odgovornost i unaprijediti sustav u našoj županiji

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero Portal
Mostovci nisu zadovoljni zdravstvom u Dubrovačko - neretvanskoj županiji

Most nezavisnih lista danas je na tematskoj sjednici Dubrovačko- neretvanske županije, zbog smrti dječaka u Metkoviću i drugih afera i problema otvorio goruću temu o stanju zdravstvenog sustava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U svojim zahtjevima naveli smo mjere koje bi građanima omogućile barem pristojan standard zdravstvene zaštite. Tražili smo donošenje plana poticajnih mjera za povećanje broja zdravstvenih djelatnika, izgradnju dnevne bolnice u Metkoviću, dodatna sredstva za specijalizacije, putne troškove, osiguranje stanova za liječnike i druge mjere, priopćili su.

Sjednica je nažalost potvrdila da HDZ sa svojim partnerima smatra da je stanje u zdravstvu na području naše županije više nego dobro, a da su tragični događaji samo plod slučajnosti, a ne ozbiljnih problema i organizacijskog kaosa. Osnovni motiv za sazivanje tematske sjednice bio nam je otvaranje rasprave o stanju u zdravstvu i donošenju zajedničkih zaključaka na dobrobit naših sugrađana i unapređenja kvalitete i dostupnosti zdravstvene usluge u svim dijelovima županije.

“Žalosno je da nakon svega što se u našoj županiji događalo u zadnje vrijeme, ali i po cijeloj Hrvatskoj, vladajući odbiju naše argumentirane kritike i izađu s prijedlogom četiri paušalna zaključka kojima ne preuzimaju nikakvu odgovornost za katastrofalno stanje u zdravstvu, kao da njime upravlja netko deseti. Ne samo da nisu bili u stanju ponuditi javnosti konkretne podatke i analize nego su na nezakonit način odbili sve amandmane te donijeli zaključak skrivajući broj vijećnika koji su ga podržali. Sve u svemu, imali smo iskrenu namjeru podijeliti odgovornost za loše stanje u zdravstvu naše županije i zajedničkim snagama donijeti zaključke kojima bi se sustav unaprijedio, no vladajući su odlučili sami ponijeti tu odgovornost. Nadamo se da im teret s vremenom neće postati pretežak, jer jedini koji snose posljedice naši su sugrađani.”, ovim su povodom komentirali vijećnici Mosta u Skupštini Dubrovačko- neretvanske županije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji