slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
25.2°C
Vrijeme za 04.07.2020.
04.07.2020. Danas
Max. 30°C Min. 27°C
Vrijeme za 05.07.2020.
05.07.2020. Ned
Max. 30°C Min. 25°C
Vrijeme za 06.07.2020.
06.07.2020. Pon
Max. 30°C Min. 25°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,113450
GBP
GBP
8,383428
USD
USD
6,732124
EUR
EUR
7,560175
Branko Bačić o članovima stožera: Jasno je da su Beroš i Božinović političari
25.06.2020 | Politika
NA DNEVNOJ BAZI

Branko Bačić o članovima stožera: Jasno je da su Beroš i Božinović političari

Autor: Libero Portal
Foto: Libertas TV
Stožer proizlazi iz Vlade, a Vlada je političko tijelo koje postavlja ljude na čelo tog stožera koji su njeni ministri. Dakle, potpredsjednik Vlade je njezin ministar unutarnjih poslova, jasno je da je političar. Svaki je ministar prije svega političar, rekao je Bačić

Potpredsjednik HDZ-a i drugi na listi u X izbornoj jedinici Branko Bačić gost je današnje emisije Na dnevnoj bazi Libertas televizije.

 

U polustanom razgovoru odgovarao je na brojna pitanja o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj i korona krizi.

 

Upitan čiji je propust situacija u Zadru rekao je: "Bila je najbolja namjera pokazati svijetu da se Hrvatska uspješno nosi s koronavirusom i suglasnost je dana od strane nadležnog stožera da se taj turnir održi i on je trebao biti svojevrsna reklama, propaganda i promidžba Hrvatske, tenisa, turizma i Zadra, no očito je da organizator nije poštivao odluke i mjere koje su propisane i dopustio je da se dogodi turnir koji je na kraju rezultirao činjenicom da, umjesto da bude jedna uspješna priča, ispala je neuspješna priča. Ispala je obrnuta reklama. Dakle, ponavljam, namjera je bila dobra, izvedba jako loša, organizator je trebao voditi računa da se i dalje drži fizička distanca na tribinama, da ne bude bliskih kontakata. Što se tiče premijera, on je vrlo kratko bio u razgovoru s Novakom Đokovićem i svjestan svoje odgovornosti kao predsjednik Vlade RH, on je zatražio stav struke: je li ovo što sam ja radio, vrijeme i način kontakta, nalaže moju samoizolaciju? Da su epidemiolozi rekli da je kontakt takav da on mora u samoizolaciju, on bi svakako bio u samoizolaciji."

 

Na pitanje što poručuje onima koji kažu da se članovi Nacionalnog stožera koriste u predizborne svrhe, kazao je kako, dok smo bili na početku epidemije i borili se s koronom, nitko nije propitkivao tko kojoj stranci pripada.   

           

"Kad je stožer reagirao kako je reagirao, kad smo brzo krenuli s mjerama i kad je ta borba bila uspješna, a dok smo se još plašili korone, nitko nije pitao politička krvna zrnca ni stranačku opredijeljenost članova stožera. Od onog trenutka kad smo nadvladali virus, kad se vidjelo da se možemo nositi s koronom, onda su počela propitkivanja -"je li gospodin Capak član HDZ-a ili gospođa Markotić ili gospodin Beroš ili Božinović".  Neovisno o tome kakva je njihova stranačka opredijeljenost, bitno je jesu li dobri ili nisu dobri. Po meni, oni se s tim dobro nose, a to što su neki od njih, ne svi, članovi HDZ-a to meni kao članu ne smeta, dapače ja sam već nekoliko puta rekao i mogu ocijeniti da su se jako, jako, jako dobro nosili. Stožer proizlazi iz Vlade, a Vlada je političko tijelo koje postavlja ljude na čelo tog stožera koji su njeni ministri. Dakle, potpredsjednik Vlade je njezin ministar unutarnjih poslova, jasno je da je političar. Svaki je ministar prije svega političar pa odlično da je i stručan, ali on je prije svega političar i njega je postavila politika prema tome on kao takav i postupa", rekao je.

 

"Ministar zdravstva je također član HDZ-a i Capak i gđa Grba Bujević, ali oni su postali članovi HDZ-a puno prije nego što je nastala ova epidemija, oni su se zatekli na svojim dužnostima u to vrijeme sukladno arhitekturi sustava civilne zaštite osobe koje upravljaju o određenim inistitucijama u Hrvatskoj po položaju su automatski članovi tog stožera. Ono što se iz medija da iščitati, njihovo plasiranje i sudjelovanje u ovoj izbornoj utrci je neovisno o njihovom angažmanu u stožeru jer bi Božinović i bez korona krize bio na našim listama kao i Vili Beroš. Mi smo njih postavili jer su uspješni političari, to je bio razlog zašto su na listama", kazao je Bačić.

 

Upitan o mogućoj koaliciji kazao je da je danas nemoguće da u Hrvatskoj jedna stranka osvoji apsolutnu većinu. 

 

"Mi smo za razliku SDP-a i RESTART koalicije s osam političkim stranaka, gotovo sami ušli u ovaj izborni ciklus s dvije političke stranke i očekujemo da budemo relativni pobjednici ovih izbora i ponavljanje rezultata iz 2016. godine", rekao je Bačić.

 

Cijeli razgovor pogledajte danas u emisiji Na dnevnoj bazi u 16:30 sati na programu Libertas televizije!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji