Pred prepunom dvoranom: Andrej Plenković predstavio program za predsjednika HDZ-a(FOTO)
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.1°C
Vrijeme za 17.04.2024.
17.04.2024. Danas
Max. 12°C Min. 12°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Cet
Max. 16°C Min. 10°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,969300
GBP
GBP
0,854000
USD
USD
1,063800
Pred prepunom dvoranom: Andrej Plenković predstavio program za predsjednika HDZ-a(FOTO)
07.03.2020 | Politika
ODVAŽNO ZA HRVATSKU

Pred prepunom dvoranom: Andrej Plenković predstavio program za predsjednika HDZ-a(FOTO)

Autor: Luka Čavar
Foto: Libero portal
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kreće po novi mandat na čelu stranke.

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković večeras je predstavio program pod nazivom "Odvažno za Hrvatsku" u hotelu Valamar Lacroma.

 

Plenković je u Dubrovnik stigao sa svojim timom, kandidatima za potpredsjednike stranke Zdravkom Bušić, Tomom Medvedom, Olegom Butkovićem, Ivanom Anušićem i Brankom Bačićem.

 

Potporu su mu došli dati i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, ministar obrane RH Damir Krstičević, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te državni tajnici Nikolina Klaić i Frano Matušić te Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić kao i gradonačelnici i načelnici sa područja županije iz redova HDZ-a.

 

Domaćin, predsjednik dubrovačke stranačke organizacije , gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je kako u zadnje četiri godine HDZ u Dubrovniku dobiva sve izbore te da vjeruje u pobjedu sadašnjeg predsjednika stranke na unutarstrančkim izborima.

 

- Ovo je grad koji u četiri godine nije izgubio niti jednu izbornu bitku. Moram istaknuti da sam dao osobnu podršku gospodinu Andreju Plenkoviću i njegovom timu. Grad Dubrovnik upravo uz je uz potporu Vlade RH realizirao i velike projekte. Smatram da isti ovaj tim zaslužuje ostati na čelu HDZ-a, ali ne samo to nego i na čelu Vlade RH. Ono što je najvažnije je da nakon stranačkih izbora izađemo jači i da pobijedimo i na parlamentarnim izborima - rekao je Mato Franković, predsjednik dubrovačkog HDZ-a.

 

 

Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako se u HDZ-u bira osvrćući se na prošlost, ali gledajući i na budućnost.

 

- Kad gledamo budućnost moramo voditi računa osobito o jednoj stvari, a to je da mi biramo kandidata i čovjeka i tim koji će pobijediti i na parlamentarnim izborima. Nama treba predsjednik koji je pobijedio na parlamentarnim izborima i koji će pobijediti najesen na izborima, a to je Andrej Plenković. A kada se osvrćemo unatrag onda vidimo najuspješniju Vladu od rata. Vladu koja je razumjela i sve probleme ove županije. Vlada Andreja Plenkovića je započela Pelješki most, ona će ga i završiti, ali ćemo biti vezani i autocestom kojega je također podržao Andrej Plenković i Vlada RH - kazao je župan.

 

 

Branko Bačić, predsjednik županijskog HDZ-a osvrnuo se na protukandidate rekavši kako donedavni stranački prijatelji idu kontra njih te da je potrebno natjecati se programima.

 

- Naš predsjednik to već dobro zna, ali moram to još jednom naglasiti: Došli ste u jednu od najboljih organizacija HDZ-a. Ponosan sam što sam predsjednik ove županijske organizacije i zahvaljujem svakom članu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Biramo predsjednika HDZ-a i to će biti Andrej Plenković. Razočaran sam što naši stranački prijatelji u nedostatku programa idu protiv nas, to nije dobro i pozivam da se spuste tenzije. Pozivam ih da stanu s tim, natječimo se programima - naglasio je Bačić te je dodao kako moraju paziti da ne nanesu štetu stranci.

 

-Kad smo složni onda nema toga koji nas može pobijediti. Ostvarit ćemo sjajan rezultat, zaključio je predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić.
 

 

Kandidat za predsjednika HDZ-a, Andrej Plenković predstavio je program koji se sastoji od 36 stranica. Plenković je istaknuo kako ga je najvećim dijelom sam izradio, uz pomoć ostalih kandidata. Plenkovićev program sastoji se od četiri stupa - domoljublje i promicanje nacionalnih interesa, obiteljske vrijednosti i demografska revitalizacija, pravedna i učinkovita država, te uspješna i razvijena Hrvatska.

 


- HDZ je najvažnija povijesna politička stranka koja baštini doktrinu i naslijeđe Tuđmana te je kao takva bila predvodnik procesa zadnjih 30 godina u Hrvatskoj. Naša postignuća su sastavni dio programa u stranci i Vladi i to ulijeva povjerenje i želju da nastavimo raditi za HDZ i Hrvatsku. Sve to smo kazali i prije četiri godine kada je HDZ bila praktički samoraspuštena stranka s jako slabim rejtingom. Kasnije smo pokazali da smo najjači kad smo jedinstveni i onda smo okrenuli negativne trendove dok je malo tko vjerovao da ćemo pobijediti. Dobili smo povjerenje i sastavili Vladu te ljudima osigurali stabilan okvir koji omogućava osobni razvoj i napredak cijelog društva. Bilo je pokušaja da se sruši Vlada i da se preokrenu trendovi, ali uz vještinu i trud smo odoljeli svemu - kazao je Plenković dodavši kako je smjer HDZ-a ostvarenje i postignuće, a nabrojao je kako je njegova Vlada investirala 7,6 milijardi kuna za mjere za zapošljavanje. 

 

 

- Svatko je od vas glasnogovornik HDZ-a. Priče o tome da smo skrenuli ulijevo su toliko manipulativne da gotovo na zavrjeđuju komentar,ali moramo se na njih osvrtati jer smo defacto žrtva jedne diplomacijske kampanje neistina i laži koje se bacaju na našu Vladu. Kontaminiraju dio članstva i dio birača, a nijedna nije točna. Protiv toga se moramo svi boriti, ta kampanja dolazi s lijeva, a preuzima je krajnja desnica. Govore jezikom koji se može kvalificirati kao svojevrsni poziv na izolacionizam, dakle sve suprotno od onog što su trendovi - rekao je Plenković o protukandidatima koji njegovu vladu nazivaju ideološki lijevom.

 

- Ovaj tim je zrcalo HDZ-a, u ovu utakmicu idemo skupa, odgovorno i odvažno kako bi pobijedili na parlamentarnim izborima u listopadu - zaključio je premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković.

 

Podsjetimo, unutarstranački izbori u HDZ-u zakazani su za 15. ožujka, a drugi krug, naravno ukoliko dođe do njega bit će 22. ožujka.

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji