Završna konferencija HDZ-a: Mi jedini imamo konkretan program, drugi samo žele srušiti HDZ pa vidjeti kako dalje...
lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.6°C
Vrijeme za 29.04.2024.
29.04.2024. Danas
Max. 18°C Min. 18°C
Vrijeme za 30.04.2024.
30.04.2024. Uto
Max. 21°C Min. 19°C
Vrijeme za 01.05.2024.
01.05.2024. Sri
Max. 22°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,977600
GBP
GBP
0,854930
USD
USD
1,072000
Završna konferencija HDZ-a: Mi jedini imamo konkretan program, drugi samo žele srušiti HDZ pa vidjeti kako dalje...
15.04.2024 | Politika
PARLAMENTARNI IZBORI

Završna konferencija HDZ-a: Mi jedini imamo konkretan program, drugi samo žele srušiti HDZ pa vidjeti kako dalje...

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
HDZ je danas održao završnu konferenciju za novinare na kojoj su zaključili izbornu kampanju za parlamentarne izbore. Na konferenciji su govorili Blaž Pezo, Nikola Dobroslavić i Mato Franković

Blaž Pezo uvodno je kazao kako je kampanja bila kratka, ali intenzivna.

 

"Želimo se obratiti glasačima, pozvati ih da izađu na izbore. Mislim kako je to važno, kako je to festival demokracije i kako svoju mogućnost trebaju iskoristiti. Obišli smo cijelu našu županiju, X. izbornu jedinicu, naglasak smo stavili na naše područje. Obišli smo sve jedinice lokalne samouprave, razgovarali s ljudima, prijem je bio vrlo dobar, sa svoje strane smo pokazali koliko cijenimo naše sugrađane, podsjetili smo ih na to što smo sve radili, što je radila naša vlada i s kojim programom idemo u izbore", kazao je Pezo i dodao kako osjećaju da je zadovoljstvo obostrano, da se imaju čemu nadati, a kako rezultat s njihove strane neće izostati.  

 

Nikola Dobroslavić je kazao kako su u kampanju ušli  s pozitivnim stavom, predstavljajući što su napravili u proteklom razdoblju i s konkretnim programom.

 

"Obišli smo sve jedinice lokalne samouprave, razgovarali s ljudima, prijem je bio vrlo dobar, sa svoje strane smo pokazali koliko cijenimo naše sugrađane, podsjetili smo ih na to što smo sve radili, što je radila naša vlada i s kojim programom idemo u izbore. Jučer smo bili na Lastovu, našem najudaljenijem otoku, imali smo susret s građanima“, izjavio je Dobroslavić i kazao kako se imaju čime pohvaliti na razini Vlade, Županije, i gradova i općina, a tu su i brojni projekti.

 

"Naš program je sveobuhvatan, nismo vidjeli druge stranke kakve programe imaju, a naša lista je odlična, vjerodostojni ljudi…“, izjavio je Dobroslavić, a potom je uputio kritike prema Zoranu Milanoviću.

 

„Nije problem kad stranke idu protiv svog suparnika, međutim sada imate ovakvu situaciju da taj projekt vodi aktualni predsjednik države koji se ne bi smio politički svrstavati, on mora izaći iz stranke. Milanović se kandidira i ne želi dat ostavku, a želi biti predvodnik SDP-a i drugih stranaka te stranaka desnice, kako on kaže, a nije dobro da predsjednik države krši ustav. To je udar na demokraciju. Njegovo okretanje prema istoku, Dodiku, Putinu, njegovo okretanje srednjeg prsta prema Americi je besramno. Mi smo se odradili kud idemo, nemamo posla s istokom, zašto nas okreće, to će on morati pokazati“, izjavio je Dobroslavić.

 

Mato Franković je rekao kako su u kampanji bili u svakom dijelu Županije, razgovarali sa svim sugrađanima i svjedočili činjenici da nema dijela gdje Vlada nije uložila sredstva, ne samo u našoj županiji nego diljem Hrvatske, bez obzira koja politička opcija vladala u tim krajevima.

 

„Mi smo prema svemu onome što sam vidio jedina stranka koja konkretno predlaže što će raditi u četiri godine, izašli smo s konkretnim prijedlogom, za razliku od naših suparnika čiji program je - srušimo HDZ, pa ćemo iza toga vidjeti što ćemo, s kim ćemo i kako ćemo. Mi imamo jasnu viziju“, poručio je Franković.

 

„Ono što mi nudimo je put stabilnosti, prosperiteta, daljnjeg napretka, daljnjeg povećanja kvalitete života, priuštivog stanovanja, održivog turizma, povećanja mirovina, na našim sugrađanima je da odluče što je najbolje za njih, za njihove obitelji i njihove sredine. Nalazimo se u izazovnim vremenima u kojem treba biti vješt, umiješan i na međunarodnom planu, voditi državu na domaćem planu“, izjavio je Franković i dodao kako će se zalagati za krajnji jug Hrvatske i dalje.

 

„Puno je stvari pred nama, jedna od bitnih je usvajanje Zakona o obnovi spomeničke baštine grada, a druga jer rješavanje pitanja priuštivog stanovanja. Jamčim da ćemo pitanje pruštivog stanovanja sigurno riješiti u idućih nekoliko mjeseci“, poručio je Franković.

 

Više u Vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji