Viktorija Knežević pridružila se stranci Centar
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.0°C
Vrijeme za 28.11.2023.
28.11.2023. Danas
Max. 12°C Min. 9°C
Vrijeme za 29.11.2023.
29.11.2023. Sri
Max. 13°C Min. 7°C
Vrijeme za 30.11.2023.
30.11.2023. Cet
Max. 16°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9640
GBP
GBP
0,86671
USD
USD
1,0951
Viktorija Knežević pridružila se stranci Centar
09.09.2023 | Politika
POČETAK KAMPANJE

Viktorija Knežević pridružila se stranci Centar

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević / Libero portal
Uvjereni su da će pobijediti HDZ, a građani "vratiti Dubrovnik sebi"

Poznata dubrovačka odvjetnica i kandidatkinja za gradonačelnicu Dubrovnika Viktorija Knežević pridružila se stranci Centar. Kako je na konferenciji za medije najavio predsjednik stranke Ivica Puljak, Knežević je stručnjakinja za javnu upravu i pravosuđe, a svoja znanja iz tog područja udružit će s Centrom.

 

Naš cilj je modernizirana i efikasna javna uprava i pravosuđe, čemu će Knežević znatno pridonijeti. Ovim pridruživanjem Centar ujedno pokazuje kako izgleda početak naše kampanje. Možete zamisliti kako će izgledati lista za 10. izbornu jedinicu. Knežević u Dubrovniku već vodi i uvjeren sam da će pobijediti HDZ i da će građani vratiti Dubrovnik sebi, a HDZ će izgubiti još jedan veliki grad, kao i da ćemo ih na sljedećim parlamentarnim izborima, zajedno s partnerima, poraziti“, rekao je Puljak.

 

Kako je istaknula Knežević, javna uprava je skupa i neefikasna i jedan je od ključnih generatora inflacije. „Kao takva predstavlja kočnicu razvoju gospodarstva pa prvi korak u njezinoj modernizaciji treba biti vrednovanje rada javnih službenika. Postoji čitav niz jednostavnih stvari koje možemo uvesti, koje donose značajne promjene koje olakšavaju život građana“, pojasnila je.

 

Naglasivši da javna uprava treba biti okrenuta prema građanima kao korisnicima, Knežević je kazala da radikalna modernizacija i informatizacija počinju od znanja kakve nam javne službe trebaju i da je neophodno definirati opseg posla, procedure i postupke, kao i broj službenika.

 

„Prvi korak da bismo mogli ući u reformu je da svi javni službenici počnu voditi dnevnik rada. Na taj ćemo način znati ne samo tko radi nego i koji su to poslovi. I jesu li neki od tih poslova, odnosno procesa, uopće potrebni. Transparentnost rada javnih službi je prvi korak u sve bitne promjene“, naglasila je, dodajući da je drugi korak zabrana traženja dokumenata koji već postoje u sustavu. Kao treći korak navela je uvođenje dvosmjenskog, odnosno dvokratnog radnog vremena za službe koje su izravno pokrenute potrebama građana.

 

„Za uvođenje ovih promjena nije potrebno mijenjati zakone niti imati velika financijska sredstva, a benefiti za građane bi bili ogromni“, zaključila je Knežević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji