povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.0°C
Vrijeme za 22.09.2019.
22.09.2019. Danas
Max. 23°C Min. 17°C
Vrijeme za 23.09.2019.
23.09.2019. Pon
Max. 21°C Min. 17°C
Vrijeme za 24.09.2019.
24.09.2019. Uto
Max. 22°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
+0.00%
CHF
CHF
6,755291
+0.00%
GBP
GBP
8,386856
+0.00%
USD
USD
6,695970
+0.00%
EUR
EUR
7,396368
HZD opleo po Kristiću, nazvao ga
04.06.2019 | Politika
POLEMIKE PRIOPĆENJIMA

HZD opleo po Kristiću, nazvao ga "licemjernim političarem"

Autor: Libero Portal
Foto:
Pročitajte oko čega se raspravljaju

Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti:

"Ponekad se zaista treba sjetiti one izreke o tome kako „papir trpi sve“ ili one „koga svrbi taj se i češe“. Upravo kroz te dvije izreke možemo opisati promptnu reakciju MOST-ovca Mara Kristića na naše ukazivanje na njegova dvostruka mjerila - od bankomata preko urbanističkih planova do trgovine stanovima u nekretninama koje se tek planiraju graditi.

Niti riječju nije demantirao svoja dvostruka mjerila niti svoje poduzetničke aktivnosti vezane za gradnju i građevinske parcele na kojima gradi njegova bivša tvrtka Dubrovački automobili preko BiH poduzetnika. Jasno nam je i zašto. Budući se Kristić nastoji u javnosti prikazati kao spasitelj i javnog interesa i prostora općenito, nikako mu ne odgovara da ga se prikaže onakvim kakvim jest- mešetarem nekretnina i zagovornikom isključivo osobnih interesa (i interesa njegovih partnera i prijatelja). No, maske su odavno pale i većini naših sugrađana, pa i vašim dojučerašnjim političkim partnerima “srđevcima“,  jasno je da je riječ o čovjeku koji ne preza ni od čega da bi zadovoljio vlastiti interes.

Pa, ako je pritom nužno promijeniti četiri- pet političkih stranaka- nema veze. Također, ponavljanjem laži o „dubrovačkom dogovoru“ Kristić nastoji prikriti tko je zapravo poslao taj isti dogovor u povijest. Upravo je ovaj sastav Gradskog odbora HDZ-a raskinuo taj dogovor! A Kristić valjda nastoji prikazati sebe kao junaka koji je to izveo sam- možda onom prijetnjom vijećnicima da će im „suditi ulica“?!

Dakle, o Kristićevom moralu nije vrijedno govoriti. Njegova djela sama za sebe govore.  A oko bankomata koje Kristić kao član Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela dopušta, a zatim se javno pravi da se buni protiv njih- ako je zaista protiv bankomata imat će priliku to i dokazati.

Naime, može podržati dopis gradonačelnika koji od Zaklade traži da uklone sve bankomate sa svojih prostora. No, poznavajući način Kristićevog rada to bi na neki način bilo suludo očekivati. Ipak, i tu postoji  rješenje. Ako  se ne slaže s većinskim stavom UV-a Zaklade - Kristić može podnijeti ostavku. Tek u taj scenarij sumnjamo, znajući koliko su Blaga djela značajna Kristiću. No, uskoro ćemo doznati što će ovaj licemjerni političar zaista učiniti."-navodi se u priopćenju HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji