umjereno jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
19.4°C
Vrijeme za 24.05.2020.
24.05.2020. Danas
Max. 18°C Min. 18°C
Vrijeme za 25.05.2020.
25.05.2020. Pon
Max. 24°C Min. 16°C
Vrijeme za 26.05.2020.
26.05.2020. Uto
Max. 22°C Min. 16°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,149417
GBP
GBP
8,462819
USD
USD
6,954433
EUR
EUR
7,573377
Ministar Mario Banožić u službenom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji
21.10.2019 | Politika
RADNI SASTANAK

Ministar Mario Banožić u službenom posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Autor: Libero Portal
Foto: MDI
Govorio je o prioritetnim predmetima i o učinkovitom aktiviranju imovine u vlasništvu Republike Hrvatske na dobrobit lokalne zajednice

Ministar državne imovine Mario Banožić sa suradnicima u ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine u Dubrovniku je na radnom sastanku sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem razgovarao o prioritetnim predmetima i o učinkovitom aktiviranju imovine u vlasništvu Republike Hrvatske na dobrobit lokalne zajednice.

 

 

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici općina i gradova Dubrovačko-neretvanske županije. Razmatrali su mogućnosti još učinkovitijeg rješavanja imovinskih odnosa na lokalnoj razini, kako bi nekretnine u državnom vlasništvu pridonijele gospodarskom razvoju općina i gradova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

 

Govoreći o prioritetnim predmetima, ministar Banožić je rekao: „U procesu smo rješavanja 2379 zahtjeva koje su nam uputile jedinice lokalne i regionalne samouprave. Rješavanjem tih zahtjeva pomoći ćemo općinama, gradovima i županijama u njihovom investicijskom ciklusu i aktivnostima. U Dubrovačko neretvanskoj županiji imamo 55 neriješenih zahtjeva, stoga od vas očekujemo pomoć u evidentiranju nekretnina na vašem području jer nam je cilj riješiti imovinsko-pravne odnose i što prije staviti državnu imovinu u funkciju. Napomenuo bih i da je od osnutka Ministarstva do danas sklopljeno ukupno 43 ugovora, a 24 je ugovora o darovanju ukupne vrijednosti gotovo 68,3 milijuna kuna. Tu su još tabularne isprave, ugovori o davanju nekretnina na korištenje, osnivanje prava građenja i služnosti i kupoprodajni ugovori. Ministarstvo će uvijek izaći u susret i očekujem daljnju odličnu suradnju.“

 

 

Župan Dobroslavić zahvalio se ministru na dolasku i održanom sastanku. „Nema boljeg modela upravljanja od toga da država svoju imovinu prepusti na upravljanje jedinicama lokalne samouprave. Osnivanje Ministarstva državne imovine pokazuje se kao ispravna odluka jer se rješavaju brojni predmeti ne samo u našoj županiji, nego na području cijele Hrvatske“, rekao je Dobroslavić.

 

 

Nakon održanog sastanka, ministar Banožić, kao izaslanik premijera Vlade Republike Hrvatske, sudjelovat će na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle povodom dana Općine. Tom će prigodom, načelniku Općine Konavle Boži Lasiću uručiti Ugovor o darovanju zemljišta površine 18 tisuća kvadratna metra za izgradnju Osnovne škole Cavtat, vrijednog 11 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji