Dubrovački HDZ:
jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.8°C
Vrijeme za 23.02.2024.
23.02.2024. Danas
Max. 15°C Min. 14°C
Vrijeme za 24.02.2024.
24.02.2024. Sub
Max. 14°C Min. 12°C
Vrijeme za 25.02.2024.
25.02.2024. Ned
Max. 13°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,953500
GBP
GBP
0,856250
USD
USD
1,084400
Dubrovački HDZ:
28.11.2023 | Politika
REAKCIJE

Dubrovački HDZ: "Mostovcima smetaju radovi u sklopu aglomeracije radi njihovih nelegalnih vezova"

Autor: Libero Portal
Foto: HDZ
"Svojatanje javnog i zarada na općem dobru je nešto što je očito postalo praksa dubrovačke oporbe", poručuje HDZ

Dubrovački HDZ reagirao je na prozivke MOST-a  da se kanalizacija izljeva u Rijeku dubrovačku. Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

 

"Nakon istupa dubrovačkih MOST-ovaca naši sugrađani su sigurno u jednom trenutku pomislili kako se radi o njihovoj brizi zbog mogućih posljedica uslijed povremenih izljeva fekalne odvodnje u Rijeci dubrovačkoj. S druge strane, mi smo pomislili kako se radi samo o njihovoj uobičajenoj neinformiranosti.  Naime, Vodovod Dubrovnik je više puta obavijestio javnost kako je u ovom slučaju riječ o sanaciji cjevovoda na potezu od Kantafiga do Batale u sklopu radova Aglomeracije vrijedne preko 100 milijuna eura, te je radove nemoguće provesti bez zaustavljanja rada crpnih stanica na području Mokošice, Sustjepana i Gruža, što uzrokuje povremene izljeve.  

 

Međutim, shvatili smo kako to nije razlog brige MOST-ovaca. Pravi razlog je, naime, u tome što sve ovo smeta njihovoj članici Antoniji Knežević. Izljevi se događaju pored njenih nelegalno izgrađenih vezova u Rijeci dubrovačkoj, a koje ona godinama uredno iznajmljuje i od njih ima redovite prihode.

 

Pretpostavljamo kako su se korisnici njenih nelegalnih vezova pobunili jer im pored plovila sporadično protječu fekalije, pa je to direktno utjecalo i na smanjenje njenih prihoda.

 

Baš nas zanima što pravovjerni MOST-ovci, čija je ljubav i briga prema Rijeci dubrovačkoj beskrajna, barem na riječima, misle o gradnji nelegalnih vezova na pomorskom javnom dobru, ne za sebe i svoje plovilo, već za najam  i popriličnu imovinsku korist. Svojatanje javnog i zarada na općem dobru je nešto što je očito postalo praksa dubrovačke oporbe", navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji