HDZ o odlasku
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.6°C
Vrijeme za 28.11.2023.
28.11.2023. Danas
Max. 12°C Min. 9°C
Vrijeme za 29.11.2023.
29.11.2023. Sri
Max. 13°C Min. 7°C
Vrijeme za 30.11.2023.
30.11.2023. Cet
Max. 16°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9640
GBP
GBP
0,86671
USD
USD
1,0951
HDZ o odlasku
15.11.2023 | Politika
REAKCIJE

HDZ o odlasku "Srđevaca" sa sjednice Gradskog vijeća: To je vrhunac licemjerstva!

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević / Libero Portal
"Isticati kako nećeš biti u vijećnici zbog majice vijećnika Roka i njegove prisutnosti, a kada isti napusti vijećnicu nakon pauze, ne vratiti se i raspravljati o najvažnijem dokumentu za građane, predstavlja vrhunac licemjerstva i do sada neviđeni potez Đura Capora i njegovog dijela 'Srđa'", kazali su

"Pod krinkom kako im smeta HOS majica 'Srđevci' su napustili gradsku vijećnicu i odmah potom objavili svoje priopćenje", izvjestili su iz Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Dubrovnik, čije priopćenje na ovu temu u nastavku prenosimo u cijelosti:

 

"Na drugoj točki dnevnog reda, a to je Proračun Grada Dubrovnika, više nije bilo vijećnika Roka koji je nosio za njih spornu majicu. U trenutku rasprave o Proračunu Grada Dubrovnika u vijećnici su bili prisutni predstavnici svih izabranih političkih stranaka u gradu Dubrovniku osim jednih, a to su 'Srđevci'. 

 

Građani grada Dubrovnika birali su nas kako bi im služili, a 'Srđevci' Đura Capora su još jednom pokazali kako su sami sebi jedina svrha i sami sebi jedino bitni. Njih ne interesira preko tisuću građana koji su kreirali Proračun Grada Dubrovnika, ne interesira ih dijalog za kojeg su se 'Srđevci' nekad, predvođeni Ljubom Nikolićem, zalagali. 

 

Možda im je na kraju cijele priče bilo neugodno biti u vijećnici dok donosimo Proračun u kojem nema više prihoda od prireza, ne povećavamo kao 'Možemo' u Zagrebu porez na dohodak i osiguravamo prosječnoj dubrovačkoj obitelji direktno 680 eura prihoda više u 2024. godini. Možda im je neugodno bilo priznati kako će se, za razliku od nekih drugih gradov, od 2024. godine u Dubrovniku 77 % naših sugrađana voziti besplatno javnim prijevozom. 

 

Isticati kako nećeš biti u vijećnici zbog majice vijećnika Roka i njegove prisutnosti, a kada isti napusti vijećnicu nakon određene pauze, ne vratiti se i raspravljati o najvažnijem dokumentu za građane predstavlja vrhunac licemjerstva i do sada neviđeni potez Đura Capora i njegovog dijela 'Srđa'", navodi se u priopćenju dubrovačkog HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji