Usvojena korekcija cijena vrtića u Konavlima, izabrani ovogodišnji laureati
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.4°C
Vrijeme za 26.10.2021.
26.10.2021. Danas
Max. 19°C Min. 9°C
Vrijeme za 27.10.2021.
27.10.2021. Sri
Max. 20°C Min. 12°C
Vrijeme za 28.10.2021.
28.10.2021. Cet
Max. 20°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,036591
GBP
GBP
8,895203
USD
USD
6,468822
EUR
EUR
7,520005
Usvojena korekcija cijena vrtića u Konavlima, izabrani ovogodišnji laureati
17.09.2021 | Politika
SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Usvojena korekcija cijena vrtića u Konavlima, izabrani ovogodišnji laureati

Autor: Libero Portal
Foto: Općina Konavle
U prosjeku je za pojedine kategorije riječ o povećanju od oko 150 kuna, dok su uvedene brojne nove kategorije sugrađana kojima je vrtić potpuno besplatan

U Cavtatu je u četvrtak održana prva radna sjednica Općinskog vijeća na kojoj su imenovani ovogodišnji laureati, predstavljeno je Izvješće o radu Zaklade ”Otac Ivan Fiorović”, prihvaćen je Prijedlog Plana upravljanja javnim površinama na predjelu povijesne jezgre Cavtata – Faza 1, kao i Prijedlog izmjene Programa demografskih mjera i socijalno zdravstvenih potreba u 2021.godini. Na sjednici su među ostalim prihvaćeni i Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Konavle za 2021., Godišnje financijsko izvješće za 2020.g. za Konavosko komunalno društvo d.o.o. i Čistoću i zelenilo Konavle d.o.o., Prijedlog Odluke o suosnivanju lokalne akcijske skupine u ribarstvu, Prijedlog Pravilnika o načinu i uvjetima stipendiranja učenika i studenata iz obitelji slabijeg imovnog stanja, uspješnih i darovitih učenika i studenata u kategoriji uspješnosti i deficitarnih zanimanja te učenika srednjih škola i studenata iz obitelji stradalnika Domovinskog rata s područja Općine Konavle.

 

Na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle Nagradu za životno djelo dobio je profesor emeritus Krešimir Veselić zbog iznimnog doprinosa iz područja kulture i očuvanja nematerijalne baštine Konavala. Profesor Veselić autor je nedavno objavljene knjige ”Blago konavoskijeh riječi”.

 

Nagradu Općine Konavle dobio je i HNK Slaven Gruda zbog iznimnog doprinosa iz područja športa i tjelesne kulture i u povodu 100. obljetnice osnutka kluba, potom Restoran Konavoski dvori – Esculap Teo d.o.o. Močići zbog iznimnog doprinosa iz područja prostornog uređenja i zaštite okoliša i realizacije projekta prvog hrvatskog zelenog restorana te doktorica pedijatrije Nada Marković zbog iznimnog doprinosa iz područja zdravstva i socijalne skrbi za svoj dugogodišnji predani rad na očuvanju zdravlja djece.

 

Usvojene korekcije cijena vrtića

 

Vijećnici su na sinoćnjoj sjednici usvojili i korekciju cijena vrtića, a u prosjeku je za pojedine kategorije riječ o povećanju od oko 150 kuna, dok su uvedene brojne nove kategorije sugrađana kojima je vrtić potpuno besplatan.

 

Ekonomska cijena vrtića je 2200 kuna, a izmjenama i dopunama uvedene su olakšice za roditelje s prebivalištem na području Općine Konavle na način da će roditelji za prvo dijete plaćati 34 posto od tog iznosa odnosno 750 kuna, za drugo dijete 670 kuna, a treće dijete 560 kuna. Za četvrto i svako sljedeće dijete vrtiće je besplatan.

 

Djeca bez oba roditelja, Djeca HRVI i CI Domovinskog rata s utvrđenim stupnjem trajne invalidnosti 90 posto i više, djeca samohranih roditelja, djeca s poteškoćama u razvoju, već spomenuto četvrto i svako sljedeće dijete te djeca korisnika socijalnog minimuma i djeca korisnika stalne novčane pomoći ovom odlukom su također ostvarila pravo na besplatan vrtić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji