Zovko sudjelovala na šestom međuparlamentarnom sastanku Europskog parlamenta i Panafričkog parlamenta
umjereno jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.9°C
Vrijeme za 01.12.2021.
01.12.2021. Danas
Max. 10°C Min. 9°C
Vrijeme za 02.12.2021.
02.12.2021. Cet
Max. 14°C Min. 10°C
Vrijeme za 03.12.2021.
03.12.2021. Pet
Max. 14°C Min. 6°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,214703
GBP
GBP
8,843884
USD
USD
6,622209
EUR
EUR
7,523492
Zovko sudjelovala na šestom međuparlamentarnom sastanku Europskog parlamenta i Panafričkog parlamenta
22.11.2020 | Politika
SURADNJA EUROPE I AFRIKE

Zovko sudjelovala na šestom međuparlamentarnom sastanku Europskog parlamenta i Panafričkog parlamenta

Autor: Libero Portal
Foto: EPP
Cilj međuparlamentarnog sastanka bio je procijeniti prednosti i nedostatke postojećeg partnerstva kao i doprinijeti definiciji zajedničke vizije o budućnosti partnerstva EU-a i Afrike, u kojoj će dimenzija parlamentarne suradnje igrati središnju ulogu

Zastupnici Europskog parlamenta i Panafričkog parlamenta raspravljali su na šestom međuparlamentarnom sastanku o dugoročnom partnerstvu i suradnji Europe i Afrike. Cilj međuparlamentarnog sastanka bio je procijeniti prednosti i nedostatke postojećeg partnerstva kao i doprinijeti definiciji zajedničke vizije o budućnosti partnerstva EU-a i Afrike, u kojoj će dimenzija parlamentarne suradnje igrati središnju ulogu.

 

Zastupnica Željana Zovko sudjelovala je ispred Europskog parlamenta na panelu o miru i sigurnost u Africi - "Utišavanje oružja do 2020." Zovko je naglasila važnost europskih sigurnosnih i obrambenih misija u osiguravanju mira i stabilnosti u Africi i pozvala na jačanje europske uloge i suradnje s partnerima u Africi. „Suradnja Europske unije i Afričke unije na polju mira i sigurnosti središnji je element našeg partnerstva. U tom kontekstu pozivam na daljnji razvoj naše suradnje u vezi s prevencijom i upravljanjem krizama, borbi protiv ekstremizma, trgovine ljudima i ilegalne trgovine malim oružjem“  - poručila je Zovko.

 

Na kraju međuparlamentarnog sastanka, zastupnici su zaključili kako su međusobno poštovanje i razumijevanje srž svakog uspješnog partnerstva, a partnerstvo AU-a i EU-a nije iznimka. AU i EU dijele jednake temeljne vrijednosti i načela te bi partnerstvo trebalo dalje jačati i konsolidirati suradnju u izgradnji demokratskijih, poštenijih i uključivijih društava koja će omogućiti gospodarski i trgovinski razvoj koristan za oba kontinenta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji