umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.3°C
Vrijeme za 26.09.2020.
26.09.2020. Danas
Max. 15°C Min. 14°C
Vrijeme za 27.09.2020.
27.09.2020. Ned
Max. 20°C Min. 11°C
Vrijeme za 28.09.2020.
28.09.2020. Pon
Max. 20°C Min. 16°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,978712
GBP
GBP
8,242159
USD
USD
6,474668
EUR
EUR
7,539103
Lasić pisao ministru: Tražimo poništavanje natječaja za sufinanciranje energetske obnove kuća, evo i zašto
15.09.2020 | Politika
TRAŽI JEDNAKU ŠANSU SVIMA

Lasić pisao ministru: Tražimo poništavanje natječaja za sufinanciranje energetske obnove kuća, evo i zašto

Autor: Libero Portal
Foto: Općina Konavle
Pisao je zbog ‘selektivnog’ prolaska prijava

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je dopis ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću te direktoru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniši Kukiću. Dopis prenosimo u cijelosti:

 

Poštovani ministre,

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u utorak 1. rujna 2020. u 9 sati je otvorio dugoočekivani natječaj za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, na koji je planiralo aplicirati puno korisnika iz cijele RH, pa tako i iz Općine Konavle.
Kao odgovorna jedinica lokalne uprave uključili smo se u projekt natječaja, organizirajući javne prezentacije za potencijalne korisnike, kako bismo ih motivirali i pomogli za pripremu dokumentacije te apliciranje.


Nažalost, najveći broj ljudi koji su pripremili svu potrebnu obveznu dokumentaciju, uključujući i energetske preglede te energetske certifikate čija izrada košta, nije se u konačnici uspjela prijaviti na natječaj, jer u tehničkom smislu nije bilo moguće podnijeti prijavu ili se uopće ulogirati u sustav, koji je istovremeno obavještavao o pogrešci servera. Štoviše, iz informacija koje pristižu iz cijele RH, evidentno je da su se brojni prijavitelji jednako tako suočili s istom tehničkom preprekom zbog koje jednostavno apliciranje nije bilo moguće.
Moramo biti svjesni kako su mnogi ili svi od njih potrošili znatan novac za pripremu dokumentacije, potrošili svoje vrijeme, energiju i u konačnici svoja očekivanja, ali je po svemu zaključiti da su prijave “prolazile” selektivno. Stoga nas posebno čudi službeni stav FZOEU-a, odnosno obavijest na njihovim mrežnim stranicama o broju zaprimljenih prijava i zatvaranju natječaja, u kojoj se predmetna situacija potpuno ignorira.
U radu općenito, a posebno kad su uključena moderna tehnološka dostignuća, pogreške se događaju i za njih imamo puno razumijevanje. Međutim, ovakvim razvojem događaja i epilogom u konačnici, potpuno je jasno kako svi građani odnosni prijavitelji nisu imali jednaku šansu i to je neprihvatljivo.
Stoga molimo i tražimo poništenje i ponovno raspisivanje predmetnog natječaja, odnosno bilo koje drugo rješenje koji će svima omogućiti jednaku šansu za prijavljivanje.

S poštovanjem,

Općinski načelnik
Božo Lasić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji